Utskrift från gbg.yimby.se
....

Årsredovisning

 


Snart börjar det nya året och då är det dags att sammanfatta det gamla. Sedan vi startade i början av juni har vi blivit närmare 300 medlemmar. Vi har haft runt 30.000 besökare på hemsidan och publicerat sammanlagt 120 inlägg. De tio mest lästa var:
 
1. Friggagatan nimbyiserad - igen
2. Östra Kvillebäcken presenteras
3. Posthushotellet
4. Byggnadsnämndens svar
5. Bygg urbant och klimatsmart
6. Nya Norra Guldheden
7. Framtidsplaner för Södra Gårda
8. Stadens historia: Gatuplanet
9. Krönika: Bygg högt!
10. Miljöpartiets svar

Vi har synts i GP, NyTid, Göteborgs Fria Tidning och TV4 Göteborg. Två stadsvandringar har genomförts, den första på Norra Älvstranden då sex personer deltog och den andra i Södra Gårda då hela sexton personer var med.

Vi har lämnat in sju yttranden över förslag till planer:

Östra Kvillebäcken
Översiktsplan för Göteborg
Marconigatan
Sannegårdens centrum
Centralposthuset
Åby Stallbacke
Mölndals centrum

Av dessa är det hittills bara Östra Kvillebäcken som gått vidare i planprocessen. Där har Stadsbyggnadskontoret lyssnat på våra förslag och till viss del gått oss till mötes. Planen är nu kompletterad med fler lokaler och en tydligare kvartersstruktur.

Det känns som om vi lagt en god grund för ett fortsatt arbete med att förbättra stadsplaneringen i Göteborg. Under 2009 ska vi försöka förstärka vår mediaexponering och fördjupa våra kontakter med politiker och planerare. Det är också viktigt att vårt medlemsantal fortsätter växa - fler medlemmar betyder fler kloka tankar och synpunkter och ett större och bredare engagemang.

YimbyGBG är ett renodlat medborgarinitiativ utan politiska eller ekonomiska kopplingar, det enda som driver nätverket är medlemmarnas intresse. Alla som vill vara med och hjälpa till är därför hjärtligt välkomna. Det finns massor med saker man kan göra - du kan skriva inlägg till hemsidan, insändare till media, skriva till politiker eller journalister eller bara bidra med tankar och synpunkter i diskussionerna på hemsidan. Tipsa gärna folk om YimbyGBG - via epost eller på Facebook - ju fler kockar desto bättre soppa!

Avslutningsvis ett stort tack till Anders Gardebring, mr Yimby himself, som ger oss webbutrymme och fixar allt tekniskt - utan honom hade det inte hänt något alls.

Göteborg har blivit en lite bättre stad tack vare vårt arbete under 2008, låt oss försöka göra den ännu lite bättre under 2009!

Gott Nytt År!
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Patrik Sterky (31 December 2008 14:28):
Tack till alla ni som gjort YimbyGBG möjligt. Det känns nästan konstigt att nätverket bara funnit i ett drygt halvår, och möjligheterna att påverka under 2009 borde vara än större.
 0
Sven Renquist (1 Januari 2009 02:39):
Instämmer med Patrik, tack till Johannes Å, Olle J, Anders G m.fl! Det finns hopp för Stockholm och det finns hopp för Gbg, och kanske ännu fler svenska städer nästa år? Framåt kamrater!
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6736 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.