Utskrift från gbg.yimby.se
....

YimbyGBG hos Älvstranden Utveckling

 


På tisdagseftermiddagen hade Älvstranden Utveckling bjudit in fyra representanter för YimbyGBG och Tomas Ferm från Spotcity till Älvrummet för ett rundabordssamtal. Efter någon minut kom samtalet igång och det pågick sedan utan större problem hela den utsatta tiden och en bra tid därutöver.

Diskussionen handlade först och främst om samtalet kring staden och inte så värst mycket detaljer och jag skall därför inte gå in så mycket på några heller. Det ingår i ÄU:s uppdrag som kommunalt ägt bolag att delta och befrämja det offentliga samtalet och de verkade glada att ha några att föra en dialog med. Som medlem i YimbyGBG var det dessutom glädjande att få höra att de läste och i mångt och mycket uppskattade våra inlägg och diskussioner på hemsidan.

Från vår sida var det förstås skoj att få titta in och ta del av perspektiven från människorna inne i den svarta lådan. De jobbar givetvis under helt andra omständigheter än vi vanliga medborgare med trycket att balansera en mängd aktörers intressen som en bloggare kan vifta bort som obetydligheter. Trots detta tycker jag inte vi stod så långt ifrån varandra i princip.

För att ta upp ett mer konkret exempel så togs det upp det på sina ställen bristande antalet lokaler på Norra Älvstranden. Det visade sig att företrädarna för ÄU verkligen jobbade hårt för att få dit någon verksamhet överhuvudtaget. Vi bor idag mycket större och det ställer stora krav på exploateringstal - som då krockar med andra värden - för att kunna återskapa den äldre kvartersstadens underlag för verksamheter. Den kritik som framförts, bl.a. under stadsvandringen, på bristande lokaler och flexiblitet var därför något de var medvetna om och arbetade för att åtgärda och det ska tydligen finnas en del flexibilitet inbyggt i området, även om den kan vara svår att se.

Detta var ett första möte som troligen kommer att följas av flera. ÄU ville också gärna ha mer direkt kommunikation med YimbyGBG för att underlätta framtida diskussioner. För att bjuda tillbaka uppmuntrade jag dem att gå in på vår sida och slå ner hårt och brutalt mot eventuella faktafel som de ser smyger sig in i våra konspiratoriska spekulationer kring deras arbete.

Jag skall också passa på att gå ÄU:s ärende och meddela att det kommer att hända något på ÄU:s hemsida under torsdagen...
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Matthias H. (18 Februari 2009 15:05):
Backaplansplaner kanske Olle? GP hade en skiss inne i tidningen idag. Det ska bli intressant.
 0
Olle Jansson (18 Februari 2009 17:43):
Backaplan kom förstås upp till diskussion en del. Modellen i Älvrummet är numera utbyggd med ett nytt Backaplan som man kan gå ner och kika på.
 0
Johannes Hulter (18 Februari 2009 19:39):
@ olle: OK, ska bli kul att se vad de hittar på imorgon.

Men jag kan inte tänka mig att en stridbar gaisare som du bara satt och hummade med? ;) Vad är det för "andra värden" som skulle bli hotade med en högre exploatering? Solvinklar? Parkeringsplatser? Frånvaron av människor och verksamheter?
 0
Jesper Hallén (18 Februari 2009 19:49):
Börjar bli nervös inför Backaplan, det bara måste lyckas.
 0
Olle Jansson (18 Februari 2009 21:32):
Johannes: Ja du, det är la bland annat sådana värden som de bestämde sig för att 'vi' behöver, vare sig vi förstår det eller inte, på 1930-talet.
 0
Nicholas Lusack (19 Februari 2009 09:35):
Nu har det kommit något på http:​/​/​www.​alvstranden.​com/​
 0
Patrik Sterky (19 Februari 2009 10:52):
Såg nya planen för älvstranden i GP i morse (http:​/​/​www.​gp.​se/​content/​1/​c6/​47/​75/​50​/​0​218_​skeppsbron.​.​), måste säga att jag tycker det ser riktigt bra ut.
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6732 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Att gräva upp Västra och Östra Hamnkanalerna?
2 September 2021 13:18 av Michael Dundee