Utskrift från gbg.yimby.se
....

Yimby bakom kulisserna

 
Yimby Göteborg är mer än bara en blogg och ett diskussionsforum på Internet, vi gör en hel del offlinearbete också. Vi arrangerar stadsvandringar, skriver yttranden i aktuella frågor, skriver debattartiklar och så vidare. Dessutom blir vi ibland inbjudna att delta i debatter, samtal och intervjuer av olika slag. Igår måndag blev vi till exempel intervjuade för Boverkets tidning Planera Bygga Bo.
Intervju för tidningen Planera Bygga Bo. Journalist Agneta Olofsson och fotograf Per Hanstorp i samtal med Johannes.
Johannes blir fotograferad på Centralstationen i samband med intervjun ovan. (klickbar)

Stadsvandring i Norra Guldheden, maj i år.


Inför aktuella förslag och planer så händer det att vi arrangerar stadsvandringar i området för att på så sätt lära känna området närmare. Det är en enorm fördel att på plats kunna diskutera saker och inte bara bolla idéer över nätet, även om det är i vårt forum som kanske det mesta sedan händer när det gäller att komma fram till färdiga yttranden och liknande. Dessutom är stadsvandringar och andra offlinesammankomster (vi har även haft till exempel BIMBY, Beer In My Back Yard) mycket bra tillfällen att lära känna nya människor och knyta kontakter. Sedan får man inte glömma att det är riktigt roligt också! 

Olle deltar i en paneldiskussion hos 40-årsfirande arkitektkontoret Semrén & Månsson dit vi var inbjudna i september.Yimby Göteborg har en vilja att påverka stadsbyggandet och pusha på Göteborg i en positiv riktning. För att kunna uppnå detta är det viktigt att synas och höras i olika sammanhang. Tidningsartiklar, intervjuer, debatter och så vidare är en viktig del av vårt arbete.
Vi är alltså mycket mer än bara ett Internetbaserat nätverk, även om det självklart är vår stora pulsåder. Utan Internet hade trots allt kanske inte Yimby funnits alls.


Glöm inte att vi även finns på: 
Facebook
Twitter
YouTube
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Mikael Andersson (21 Oktober 2009 15:56):
Intressant att Boverkets tidning intervjuar Johannes.Men huvudorganet måste ändå vara diskussionen på nätforumet.
Boverket är riksdagspolitikernas förlängda arm i bostadsfrågor och därför måste man vara ifrågasättande av deras ståndpunkter i en rad frågor.Så när fd.Boverkets generaldirektör Ines Uusmann skrev en DN debattartikel ihop med Boverkets Utvecklingschef den 15 Augusti 2003 så minns jag att de skrev bl.a om att det är Unga människor som efterfrågar lägenheter på 1 r.o.k alltså ettor.
Då minns jag att jag ej kunde hålla mig så jag skrev då ett snigelbrev till den dåvarande Utvecklingschefen (vars namn jag har glömt) om att efterfrågan på smålägenheter är ingen specifik Ungdomsrelaterad samhällsfråga då Sverige är det industriland med flest ensamhushåll, hela 46% har statistiken tidigare angivit.

Minns att jag fick ett svarsbrev men ett typiskt svar av en högre tjänsteman som vill undvika svara på det som verkligen är ett problem, den skriande bristen på billiga smålägenheter.

Hur kan jag då så kategoriskt hävda "ett typiskt svar av en högre tjänsteman" jo, jag har under rätt många år skrivit brev till olika myndigheter i en rad frågor, särskilt vad gäller bullerproblematiken i våra flerfamiljshus, så jag vet hur de tjänstemän svarar om de vill undvika konflikt med sin arbetsgivare.

Debatten om stadsplaneringen och våra framtida städer bör diskuteras av alla samhällsmedborgare och icke enbart av stadsplanerare,byggherrar,intresseorganisationer som t.ex Västsvenska Handelskammaren,Arkitekter utan för alla de som trampar stadens gator och bor i den.
 0
Johannes Hulter (20 November 2009 13:22):
 0
Jesper Hallén (20 November 2009 15:04):
"Många av deltagarna i Yimby är urbana unga män. Caffelatte är en vardaglig självklarhet för Johannes Åsberg och Jesper Hallén." Haha varför drack jag inte bara te för!
 0
Olle Jansson (20 November 2009 20:26):
Skall säga att jag tar starkt avstånd från Caffelatte, antar att jag måste gå ur nätverket nu!
 0
Stefan L (20 November 2009 22:36):
Trevligt reportage. När jag ser bilderna från centralstationen måste jag bara säga att centralen i Göteborg är riktigt trevlig. Lätt att man bara gnäller på det man tycker är dåligt, vilket är fel
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6719 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 04:44 av Huai Chuan
VÄSTLÄNKEN OCH ALTERNATIVEN
15 Februari 2019 15:57 av Mikael Bigert