Utskrift från gbg.yimby.se
....

Mässan rivs!

 


Enligt uppgifter från de boende i Gårda har man beslutat att lägga ned Svenska Mässan och riva alla mässlokaler. Gothia Towers två höghus kommer eventuellt att sparas. Anledningen till rivningen är att mässområdet står ivägen för Gårdakvarterens expansion in mot innerstaden. Gårdaborna vill utöka sin verksamhet och locka fler besökare och då måste man utvidga området med fler hus. Ett flertal kvarter med landshövdingehus kommer nu att byggas på det tidigare mässområdet.

"Det är ingen större förlust för stan", menar en talesperson för Gårdaborna. "Mässan är ju en sanitär olägenhet och en mycket olämplig miljö för konferensdeltagare."

Svenska Mässans VD Inge Hierta är upprörd: "Det här är ett svek mot EventGöteborgs själ. Det finns så många minnen här. Den legendariska Erotikmässan '92, Kommunexpo '05, listan kan göras lång. Det här är ett kulturarv som går i graven."

Hierta har startat en namninsamling för att rädda Mässan och har redan fått in underskrifter från mer än 34.000 eventkonsulter, alltså nästan en tredjedel av alla eventkonsulter anställda inom GBG&Co. Det är dock inget som imponerar på Gårdaborna:

"Meh, vem bryr sig? Sluta jiddra, nu river vi!"

 På tisdag tas beslutet i Byggnadsnämnden.
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Daniel Bergqvist (1 April 2010 01:07):
När Korsvägen och Örgrytevägen förvandlas till ett öppet schakt under ett antal år borde det finnas utrymme för Mässan att öka både utställningsyta och antalet p-platser på höjden. Allt kommer ju vara kaosartat så varför inte passa på då. En sådan strategi måste ju ha diskuterats. På något sätt tror jag inte alla finner Gårdaironin tilltalande, utan tvärtom kontraproduktiv; "några bönder tar till hacka och spade för att skydda sin jordplätt fylld av sten"...även om den har sina poänger idag ;) ;) ;)
 0
Jonas Danielsson (1 April 2010 01:21):
Vilka härliga nyheter. En dag. Som den här...
 0
Johan (1 April 2010 01:23):
"Hierta har startat en namninsamling för att rädda Mässan och har redan fått in underskrifter från mer än 34.000 eventkonsulter, alltså nästan en tredjedel av alla eventkonsulter anställda inom GBG&Co."

Hahahahaha!!!! :)
 0
Björn Felten (1 April 2010 07:01):
Kan de inte spara den gamla handbollsarenan åtminstone -- jag har många trevliga minnen från den -- inklusive popkonserter.

Jag hoppas att man har ändrat sig i morgon. :)
 0
Robert Niklasson (1 April 2010 08:37):
Hehehe! En nyhet utöver det vanliga ;)
 0
Magnus M. (1 April 2010 11:52):
Parkeringsplatser!! Vi vill ha fler parkeringsplatser!!!!
 0
Michael Hjortstierna (1 April 2010 15:12):
Varför inte mer park- och gröna ytor ;)
 0
Erik Sandblom (1 April 2010 22:11):
Mitt i prick!
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6731 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter