Utskrift från gbg.yimby.se
....

På tapeten

 

Tyska bron. Snart kan man även fika här då den nya kafépaviljongen är på plats.


Söndagens omval kan man väl inte direkt kalla för en publiksuccé då antalet röstande nästan halverades sedan "originalvalet" i höstas. Inte kan man skylla på att man inte vetat om det i alla fall, nej många sket antagligen i det rent ut sagt. Demokratins yttersta ansvar ligger väl ändå hos individen kan man tycka. Det är liksom lite tanken med en demokrati att man går och röstar, annars ger man bort makten. Men det är ju ett val man kan göra det också förstås.
I gårdagens GP kunde man läsa om skillnaderna i röstdeltagande stadsdelar emellan och att många människor inte anser att politiken angår dem. Detta kallas utanförskap och det är antagligen en av de viktigaste frågorna som Göteborg har att brottas med om man vill ha en enad stad. Bara det faktum att det är så stora skillnader inom så många områden mellan olika delar av stan borde vara anledning till kollektiv huvudvärk. Vår segregation är ett mycket djupt och vidöppet sår.

Sen kan man som vanligt konstatera att Göteborg är enligt en undersökning den populäraste sommarstaden bland svenskar, detta rapporterar bland annat GT. Mycket beror säkerligen på vårt kära Liseberg som har varit på tapeten den senaste tiden i och med höjda priser och det faktum att många barnfamiljer har allt svårare att ha råd att besöka parken. Från Lisebergs håll fokuserar man på turister och det är väl jättebra då turismen är en allt större inkomstkälla för stan. Men man får inte heller glömma bort vem som faktiskt äger parken, staden och således göteborgarna. Varför inte ge alla göteborgare fritt årskort till exempel, eller åtminstone ge stans barnfamiljer ett fritt Lisebergsbesök om året. Det ska la löna sig att bo i Göteborg!


Liseberg är göteborgarnas park


Sen har vi de tröttsamma rivningshoten som åter tynger våra sinnen i en annars så blomstrande årstid. Den gamla vackra byggnaden på Bangatan 10 har varit på väg mot förfall under många år och fastighetsägaren Lars-Eric Persson vill riva på grund av byggnadens dåliga skick. Ja vad kan det bero på Lars-Eric? Nä du, någon rivning kan du nog drömma om men kommer knappast att ske. Sköter man inte om sina hus bör man inga hus äga. Dags för en ny fastighetsägare kanske som kan ta ansvar och som kan inse värdet i att vårda och bevara. Sedan en varsam och seriös upprustning så att Bangatan kan behålla sin charm.
Byggnadsvårdsföreningen anordnar förresten en visning av Bangatan 10 på torsdag kväll. Dock verkar den vara fullbokad då intresset glädjande nog är snort. Men man lär förhoppningsvis anordna fler visningar inom kort. Det finns såklart även en facebookgrupp i ärendet att rädda byggnaden som du bör gå med i.Rivningshotat


Framsteg görs i Scandinaviumfrågan och man verkar nu rikta in sig på att bygga vad GP kallar för "jättearena" i anslutning till dagens arena. Antingen river man Scandinavium eller så bygger man den nya arenan bredvid, på Valhalla- eller Burgårdstomten. Det skulle kunna liva upp och kanske skapa en bättre relation till grannstadsdelen Gårda. Jag har svårt att se att man skulle riva Burgårdskomplexet. Plåtburken Scandinavium däremot har väl gjort sitt och lär väl inte sörjas av allt för många. Eller så behåller vi Scandinavium och tänker oss en helt ny placering av den nya arenan, centrala älvstaden kanske? Men då krävs ju att man bygger staden där fort som bara den.


Idéskiss av Nya Scandinavium, nya Valhallabadet etc. Bild: Sweco Architects


Sist konstateras att det i vinter är dags för Göteborgshjulet att flytta från sin nuvarande plats vid operan till Liseberg. Just när man vant sig vid den hjuliga stadssilhuetten. Men tydligen ska man lägga fem miljoner på att skapa något annat på platsen. Vad kan man hitta på för roligt där måntro?

 

Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Daniel (18 Maj 2011 09:17):
Att liseberg höjer sina priser påverkar inte dom flesta göteborgarna direkt, dom flesta brukar ha en heldag där om året ändå, och blir den 10% dyrare så är det iofs jobbigt i sig för många familjer, men det är egentligen bara den priviligierade innerstadsbefolkningen som springer där flera gånger om året.
 0
Jesper Hallén (18 Maj 2011 11:02):
Vissa familjer kan inte gå dit alls och det känns lite fel.
 0
Daniel (18 Maj 2011 11:53):
Men det är ett annat problem, vilket är fel att dom inte kan gå dit. Där borde kanske kommunen kunna ge ett familjekort gratis att använda en valfri dag. Det finns olika dagar som Liseberg har öppet för vissa grupper men jag kommer inte ihåg dom nu.

För övrigt är detta med en ny arena ett intressant projekt. Dock så hade jag hellre sett den vid vallhalla fotbollsplan och kanske ett nytt vallhalla som bättre kan integreras med mässan i byggnad så att mässan kan expandera utan att passera ån. Ett bad med äventyrsbad på taket till mässan hade varit en rolig idé.

Annars är cafét på tyska bron en rolig idé. Man får väl sätta sig där någon dag när dom har öppnat.
 0
Gunnar Einarsson (18 Maj 2011 13:30):
Ersätt gärna Scandinavum med en ny arena på samma tomt, men jag motsätter mig ytterligare expansion av det redan så monofunktionella evenemangsträsket på omgivningens bekostnad.

Burgårdsparken bör bebyggas med tät och hög funktionsblandad kvarterstad i stil med Lorensberg utefter ett nytt gatunät. I valet mellan stadsförstoring genom att Gårda organiskt knyts ihop med centrum och fortsatt insulär enklavisering på grund av stendöda arenabarriärer borde rätt alternativ vara självklart!

Skissen från Sweco Architects ser rent förskräcklig ut. Det får vara slut på alldeles för stora tomma ytor, platta kartonghus och noll gatustruktur i centrum nu!
 0
Daniel (18 Maj 2011 13:52):
Vill givetvis säga att om man placerar arenan på valhalla fotbollsplan så kan man bygga en bro och matargata till Blekeallén. Har man då ett underjordiskt system under arenan med parkeringar och lastmottagning så skulle det vara det mest effektiva, samtidigt som man slipper en massa döyta runt omkring. Burgårdsparken behöver nödvändigtvis inte bebyggas, men kan integreras bättre i gatubilden.
 0
Gunnar Einarsson (18 Maj 2011 14:32):
Burgårdsparken är ett meningslöst buskområde mitt i stan. Givetvis borde det bebyggas! Till och med Skånegatan skulle då bli en stadsgata snarare än en trafikled.

Valhalla IP bör enligt mig beläggas med höga stenhuskvarter och stranden mot Mölndalsån göras om till stenlagd kaj från Valhallagatan till Ullevi med namnet Västra Ågatan (som på 1880 (?) års stadsplanekarta). Det behövs inte mer badhus och idrottsplatser. Sådant kan man syssla med utanför stadens mest centrala delar. Det behövs däremot bostäder och lokalytor, varvid tillverkning i mindre skala inte heller bör motarbetas av princip.
 0
Mats O. (18 Maj 2011 14:48):
Nån som vet vad som kommer att hända med Saab:s fd växellådefabrik i Almedal, det stora området mellan motorvägen och Mölndalsån?
Kinesiska arbetare håller just nu på att montera ner hela fabriken med olika maskiner för skeppning över till Kina.
Vore trist om Liseberg tog över hela området som parkeringsplats.
 0
Gunnar Einarsson (18 Maj 2011 15:34):
Mats O, växellådefabriken har varit uppe förut och vad jag minns var marken redan informellt vigd åt Liseberg i någon kapacitet.

Intressant vinkling på SAAB:s växellådefabrik, Detroit och underförstått Göteborgs framtid i dagens GP för övrigt.
 0
Emanuel Alfredsson (18 Maj 2011 16:14):
Vad sägs som att lägga arenan vid Gamlestan? Centrala Älvstaden?
 0
Olof Antonson (18 Maj 2011 21:25):
Vid Backaplan kanske?
 0
Gunnar Einarsson (18 Maj 2011 22:55):
Hisingen låter bra, tycker jag. På Hisingen skulle en arena betyda att man är en del av centrala stan. I "evenemangsstråket" betyder ännu en arena bara redundans och ökad barriäreffekt - ytterligare en inkränktning på innerstadsmiljön.

Sedan får jag i största allmänhet medge att jag inte inser varför ett nytt Scandinavium skulle vara så himla livsviktigt. Dyrt blir det också står det i GP, runt 2 miljarder.
Men så fort det gäller sport, Holiday on Ice och Monster Truck Jam så finns det pengar i överflöd och inga gränser, tycks det. Då kan man riva gymnasieskolor hur som helst, rentav nybyggda "utbildningscentra", demolera en fungerande hockeyarena för att den är lite gammal och "sliten" (40 år) och så vidare. I kommunstyrelsen gillar man ishockey och fotboll tydligtvis, men frågan är vad man skulle göra om man fick verkligt fria händer? Ett Göteborg enbart bestående av motorvägar och monsterarenor kanske?

Är det rentav mer än en tillfällighet att det här samtidigt pågår?
http:​/​/​www.​dn.​se/​sport/​nationalarenan-​-​-​ett-​riskfyllt-​.​.​
http:​/​/​www.​dn.​se/​kultur-​noje/​musik/​farre-​gick-​pa-​konse.​.​
 0
Patrik Kjällgren (18 Maj 2011 23:34):
Liseberg väntar väl med längtan på att fabriken försvinner så att de kan expandera söderut, snarare än att ha mer markparkeringar. Med största sannolikhet blir det ju antingen P-hus i anslutning till mölndalsvägen, alternativt mot E6/RV40 av "säkerhets" alternativt "bullerskäl".
 0
Magnus M. (19 Maj 2011 02:28):
Jag fattar väldigt lite av den där idéskissen. Är det ett nytt hus som går rätt in i(?) Brew House? Är inte Scandinavium kvar som det är, och isåfall, var är den nya "megaarenan"? Eller är det den stora byggnaden på Valhallabadets plats? Känns långsökt att ersätta stans största badhus med en utomhuspool. ??? ???
 0
Gunnar Einarsson (19 Maj 2011 08:32):
Magnus M, får man lita till gårdagens GP så utgör det där "Förslag 2", och det är riktigt, enligt detta rivs Valhallabadet hux flux och jättearenan placeras på dess plats. Förstod jag saken rätt så uppförs sedan ett nytt bad på andra sidan Valhallagatan.
 0
Daniel (19 Maj 2011 08:56):
Man får inte glömma av att Scaninavium står för en renovering för c:a 1 miljard kronor. Det är därför man funderar på en nybyggnation istället för 1-2 miljarder kronor.
 0
Mats O. (19 Maj 2011 09:48):
En av stadens pampar dömde ut Mark Isitts förslag om att lägga den nya arenan i Angered; med motiveringen att det till en början kunde locka folk till den nya arenan men efter ett tag skulle folk tröttna på att åka till Angered för att gå på evenemang.

Annars brukar ju politikerna vara pigga på att prata om den enorma kreativa dynamik som finns i förorterna...

Tomma tunnor skramlar mest i den offentliga retoriken.

http:​/​/​www.​fokus.​se/​20​0​6/​0​2/​fredrik-​lindstrom-​tomma-​tu.​.​
 0
Ludvig Wållgren (19 Maj 2011 12:38):
@ Gunnar

"Sedan får jag i största allmänhet medge att jag inte inser varför ett nytt Scandinavium skulle vara så himla livsviktigt. Dyrt blir det också står det i GP, runt 2 miljarder. "

Tycker inte 2miljarder är så dyr summa, som tidigare nämnt bedöms upprustning av Scandinavium kosta 1miljard att jämföra med.

"Lite gammal och "sliten"" Den är extremt sliten samt lever inte i närheten upp till några standarder antingen inom ishockey internationellt, scen klassningar för musik arrangemang gällande bland annat vikt, scen placering med mera.
Sen är säkerhetsfunktionerna katastrof.

Precis som med Ullevi med mera så drar Scandinavium ett väldigt stort antal gästnätter per år samt extra restaurang besök från omgivningen osv. Ett fyllt Ullevi (ca 55tusen) Bidrar med cirka 75miljoner i hotell, taxi, restauranger, nattliv till gbg (snitt på 1200-1500kr per person).

Visst inte helt rätt att jämföra Ullevi med Scandinavium i form av att Ullevi drar in mer folk från resten av Sverige med mera. Men enligt Gotevent besökte Scandinavium av 650 000 förra året, det ger potentiellt 30miljarder under 40år. Även om en hel del är Frölunda Indians fans så hoppas jag du får poängen att det finns mycket pengar för Göteborg att hämta hem här!

Och då är det ovan inte inräknat Gotevents vinster och avgifter samt transport till och från Göteborg eller den fantastiska reklam som det är att ha en världsartist som har konsert, i still med Lady gaga, Iron maiden, o.s.v.
Sedan möjlig gör en nya arena/kraftigt renoverad arena att vi kan få hit arrangemang i stil med inomhus handbolls VM med mera. (Finaler, inte bara gruppspel)
 0
Gunnar Einarsson (19 Maj 2011 14:04):
Ja Ludvig, det var ju svar på tal! Får man inte ens vara midnattskverulant längre? ;) Nåväl, vad tycker du om att placera den nya arenan någon annanstans än i "evenemangsstråket"?
 0
Sven R (19 Maj 2011 14:24):
Senaste handbolls-VM var ett tydligt besked om att Göteborg måste bygga en ny arena. Sverige spelade sina gruppspelsmatcher inför ett fantastiskt hemmastöd i Scandinavium. Sedan spelades mellangrupps- och finlamatcherna i Malmö Arena där stödet var ljummet. Dalibor Doder tyckte det kändes lika upphetsande som serielunken i Elitserien. Kanske hade Sverige nått final om Sverige hade fått fortsätta i Göteborg.

Samma sak hände i handbolls-VM 1993, fast då fick vi spela slutmatcherna i Globen. Spelarna sa samma sak då. Det kändes fel att flytta och festen kom av sig. Kanske att vi hade slått Frankrike i finalen om den hade spelats i Scandinavium.

Sveriges bästa idrottspublik ska ju ha den största och bästa arenan. Det är ett riksintresse!

Placering av arenan? Varför inte på Heden? Om man bygger en så här dyr byggnad så finns det ju samtidigt förutsättningar att göra den vacker, då förtjänar den en central placering. Dessutom vore det ju lysande om evenemangsarenan ligger granne med nöjesgatan. Våt gamla konserthus låg ju på Heden innan det brann upp. Multiarenan ska ju ibland hysa glamorösare evenemang än sport så då kanske det bara är bra att den bryts ut ur evenemangsstråkets samling av svettluktande idrottshallar.
 0
Ludvig Wållgren (19 Maj 2011 15:40):
Jag tycker personligen att placering på "evenemangsstråket"
endast kan godkänns om den placeras där Scandinavium ligger idag. Absolut inte att ha "nya scandinavium" där Valhallabadet ligger och flytta Valhallabadet till Valhalla IP. Valhalla IP tycker jag bör flyttas till heden, och grusplanerna samt delar av burgårdsparken bör bli bostäder.

Heden, skulle kanske funka. Helt klart värt att utvärdera.
Dock rent spontant hade jag velat ha en ny arena antingen i Gullbergsvass eller Kvillebäcken.
Lägg till exempel arenan där dagens Götaälvbro ligger? eller mer uppströms, vid gasklockan som man kanske kan göra om till något smart.

Vad gäller Valhalla IP som en del pratat om så "måste" Göteborg har en Superettan/Damallsvenskan klassad "arena" hyfsat centralt. Bygger de över Valhalla IP kommer de behöva bygga en ny.
 0
Sven R (19 Maj 2011 18:16):
Ludwig: "Valhalla IP tycker jag bör flyttas till heden"

Jag tycker inte att en andra rangens fotbollsarena ska byggas ett stenkast från Avenyn. Att lingonserierna håller hus där idag kanske är ännu mer pekoralt men det finns iallafall en poäng med att Heden hålls helt öppet. En riktig stadion skulle ju få läktare som tar bort öppenheten. Ska det byggas så ska det byggas rejält, med något som tillför stadsbilden något och som har nytta av placeringen mitt i stan.
 0
Krister (19 Maj 2011 20:10):
Det är inte många gånger per år som det är utsålt på Scandinavium. Frölundas matcher lockar c:a 3000 besökare. Stora evenamang kan man h sommartid på Ullevi. Måla om och byt ut lite trasiga stolar så räcker Scandinavium 30 år till!
 0
Sven R (19 Maj 2011 20:26):
Nej Krister, Frölunda drar oftast fullt hus, dvs 12.000. I år hade man dock bara ett snitt på drygt 9000, ett tapp på över 2000. Ett olycksfall i arbetet som gav ett underskott på 30 miljoner. Och kanske också ett tecken på att publiken börjar tröttna på en av Elitseriens äldsta arenor.
 0
Ludvig Wållgren (20 Maj 2011 10:32):
http:​/​/​www.​gotevent.​se/​evenemangshistorik/​

Där kan ni välja år och Arena och se hur mycket besökare det är och på vilka arrangemang.
 0
Matthias H. (20 Maj 2011 13:17):
Krister, var i jösse namn har du fått ifrån att Frölunda har 3000 åskadare i snitt per match? Det är nästan så jag tror att du försöker provocera. Du kan inte undgått att läsa i tidningarna år efter år efter år att Frölunda har det högsta publiksnittet i Sverige. Jag är själv mycket sällan på Frölundas matcher men att dom brukar snitta 10-11000 per match varje säsong är jag säker på att nästan alla känner till. 3000, du måste förväxlat det med något annat om du nu inte var ute efter att provocera.
 0
Mats O. (20 Maj 2011 16:00):
Tycker siffrorna talar sitt tydliga språk, och det är väl ganska överdrivet att tala om Göteborgs enorma utveckling som en evenemangsstad.

900.000 besökare till olika (huvudsakligen) sportevenemang 1959. 1.2 miljoner besökare till olika sport- och nöjesarrangemang 2010.

Fast det är klart, dom 45.000 som såg derbyt mellan Örgryte och Göteborgskamraterna 1959 nöjde sig nog med en varmkorv medan dagens besökare till Iron Maiden och Metallica ska hinka ett antal starköl först, goa pengar som rinner rakt ner fickan hos stadens krögare.
 0
Niklas Öhrström (20 Maj 2011 16:13):
Rent spontant känns det helt fel att med skattepengar gå in och sponsra inträde till Liseberg hur festligt det än må låta. I första hand bör pengar gå till infrastruktur och stadsplaner.
 0
Jesper Hallén (23 Maj 2011 08:52):
Det kanske går att använda sig av Lisebergs vinstpengar eller dylikt för att finansiera. Det är inte rimligt att organisationer som Majblomman och stadsmissionen etc ensamma ska hjälpa fattiga barn i den här stan.

Men massa mer pengar till infrastruktur absolut. Statliga :)
 0
Patrik Kjällgren (23 Maj 2011 17:48):
Hehe, Liseberg ska ju drivas utan att vinst ska betalas ut(återinvesteras), Vinsten förra året var ca 64 miljoner, inga stora projekt blir genomförda för dem pengarna..
 0
Sven R (24 Maj 2011 02:28):
Lisebergs problem är inte att det är för dyrt, tvärtom. Ett årskort kostar 195 kr och det svinbilligt med tanke på alla artister man kan se. I fredags var parken tvungen att stänga när Verinica Maggio spelade. Det tyder på att kortet är för billigt (eller parken för liten). Vill man gå in helt gratis så är detta möjligt under Göteborgskalaset.

Nej, Liseberg behöver bygga ut för att tackla trängseln under högsäsongen. Främst behövs ett par toppattraktioner så att köerna till Atmosphere och Balder kortas. Och vissa delar av parken känns föråldrade och skulle behöva bytas ut.
 0
Krister (25 Mars 2012 08:45):
Fotboll tar fram de sämsta sidorna hos människan. Bör inte spelas i centrala delarna av staden.
 0
Jesper Hallén (27 Mars 2012 10:17):
Fotbollsmatcher är attraktioner som lockar människor och ger staden liv och besökare vilket sällan kan skada. Det är väl underbart att många människor vill samlas på våra arenor och tillsammans hjälpa Göteborgslagen att nå framgång.

Det är dessutom bra pr för staden om vi har en attraktiv och framgångsrik fotboll. Under 90-talet var vi välkända över hela Europa just för våra framgångar på fotbollsplanen. Tänk hur många städer man känner till just för att man hört talas om deras fotbollslag...
 0
Daniel Andersson (27 Mars 2012 14:01):
Det är naturligt att folk funderar över fotbollen efter skriverierna om dess avigsidor i GP i helgen. Själv varken spelar jag fotboll eller kollar på matcher så personligen skulle jag klara mig fint utan, men det är bra att känna till dess betydelse inom idrottssverige:

Svenska Fotbollförbundet är Sveriges största specialidrottsförbund. 2011 hade SvFF:s 3.291 medlemsföreningar sammanlagt ungefär en miljon medlemmar av vilka cirka 500.000 var aktiva spelare. Tillsammans står dessa för en tredjedel av den samlade svenska idrottsrörelsens aktiviteter.
 0
Jesper Hallén (30 Mars 2012 13:00):
GP skriver rätt mycket om avigsidor inom fotbollen, men glömmer lätt bort de fina sidorna av samma mynt. Fotboll är kultur som lockar och förenar många människor, vilket måste anses vara positivt för stan.
+3
Olof Antonson (30 Mars 2012 13:41):
Samtidigt så är det främst inom de "egna leden" som fotbollen förenar och förbrödrar, eftersom spelets idé bygger på tvekamp och rivalitet. Jag kan tycka att det är problematiskt att fotbollen som högstatusaktivitet erhåller såpass stort ekonomiskt stöd och utrymme, som i sin tur reproducerar dess särställning i samhället. Indirekt håller fotbollen tillbaka andra företeelser/människor som vill göra något annat.

Jag är uppvuxen i en miljö där alla spelade fotboll, och gjorde man inte det så minskade andelen potentiella kamrater med 90%. Antingen så spelade man fotboll, och fick allt serverat, eller så tvingades man gå utanför normen, och på så vis ta ansvaret för att skapa något meningsfullt själv.
 0
Jesper Hallén (30 Mars 2012 14:51):
I en vettig stad ska det ju finnas plats för alla olika intressen. Fotbollen är ett av de större och bör väl därmed få rätt mycket stöd. Tror inte att det handlar om att minska stödet till fotbollen, utan att öka stödet till andra verksamheter som t ex mindre teatergrupper, kulturskolan och att skapa platser och fritidssysselsättningar för unga och äldre.
Jag gillar inte att det verkar finnas en konflikt mellan idrott och annan kulturverksamhet. Fotbollsmatcher kan väl liknas med konserter eller teaterföreställningar. Det är underhållning helt enkelt.
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6735 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Uthyrningsdel
21 April 2023 15:51 av Gregor Fulemark
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.