Utskrift från gbg.yimby.se
....

Stadsvandring Lundbystrand/Lindholmen

 Vi fortsätter vår vandringsturné längs med Hisingens innerstadskajer och nu har turen kommit till det minst sagt intressanta Lundbystrand och Lindholmen. Du kanske har undrat vad som döljer sig bakom Götaverkens flytdockor och kranar, på denna vandring får du svaret. Vi besöker gator och gränder i den historiska industrimiljön som idag inhyser en mängd olika verksamheter. Förutom båtvarven och verkstäderna finns inom området idrottshall, gym, tv-hus, radiomuseum, filmstudioområde, en övergiven golfbana, restauranger etc etc.

Vi kollar även in "Science park" med dess stundtals fascinerande modernistiska arkitektur och utveckling. För närvarande håller ett nytt lyxhotell att byggas och ett nytt p-hus vid Lindholmsallén. Har man förresten inte sett Lindholmsallén så är detta ett ypperligt tillfälle. Allén är en sex trädrader bred allé som plöjer genom området och ivrigt väntar den på att få både spårvagn och storslagen kvartersbebyggelse på sina bägge smått öde sidor. Sist men inte minst finns här ett utbildningskluster med flertalet skolor.


När: Tisdag 24 juli kl 19.00  
Var: Regnbågsgatans hållplats (vid Götaverkens gamla huvudkontor)
Hur: Buss 16, 31, 99 mfl eller färjan älvsnabben till Lindholmspiren och en nätt promenad

Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
<3 Göteborg (22 Juli 2012 19:56):
Är detta öppet för alla eller bara medlemmar?
 0
Johannes Hulter (22 Juli 2012 20:10):
Det är bara att hänga på. Men det är ju lätt att bli medlem, det är bara att klicka uppe i hörnet. Så stödjer du den goda saken... :)
 0
Fredrik Rosenhall (24 Juli 2012 10:52):
Det hade varit kul att vara med, men jag kommer till Götet först imorgon. Planeringen av Lindholmens kunskapscentrum är ett intressant stycke stadsbyggnadshistoria. Det fanns en gång en övergripande plan, men merparten av byggnaderna och stadsrummen har tillkommit genom ad hoc-planering. Det har inneburit oklara stråk och märkliga relationer mellan byggnaderna, men också en rätt intressant spontanitet. Bottenvåningarna är på många ställen öppet utformade för att främja sociala möten mellan forskare, studenter o h näringsliv. Från ett urbant perspektiv är det stora problemet att området är helt beroende av att människor akrivt tar sig dit för att arbeta. En julikväll kommer det vara tämligen öde. Tänk om man hade lyckats fläta ihop Science City med den omgivande bebyggelsen och skapa synergier...
 0
Jens Ekengren (25 Juli 2012 08:51):
"Men vi har ju arbetat för att fläta ihop det! Titta, inte ett enda elektrifierat taggtrådsstängsel på någon sida vägen, vad sjutton begär ni egentligen?"

Nä, jag ska nog sluta vara så cynisk ibland...
 0
Mikael Bigert (25 Juli 2012 10:18):
Hej!
Tack för en utmärkt tur igår kväll. Ytor finns det, och möjligheter.
Som sagt, mer broar och mindre barriärer norrut så blir det ännu bättre.
Mikael
 0
Olof Antonson (25 Juli 2012 21:57): Online
Ja, det saknas en koppling till resten av centrala Hisingen i dagsläget. Sedan vore det inte fel med några fler förbindelser med fastlandssidan också. Tänk vilken dynamik det skulle skapa! Lindholmen hade plötsligt inte legat flera kilometer från stan, utan bara ett par hundra meter.
 0
Patrik Höstmad (25 Juli 2012 23:43):
Tack för en intressant vandring.

Appropå kopplingar till fastlandet. Jag drog lite tidigare just pga den dåliga turtätheten på Älvsnabben. Hållplatsen Rosenlund på fastlandsidan är dessutom allt annat än inbjudande, inklämd mellan (numera övergivna) leden, baksidan av Stenas plåtlådor, och vattnet, och utan ett tydligt stråk från Järntorget. Iof lite gött Göteborgskt rufft, men drar nog inga spontana resenärer över Älven.
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6738 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Högbana i Göteborg?
2 Juni 20:05 av Hans Jörgensen
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.