Utskrift från gbg.yimby.se
....

Vad ville man bygga 2012?

 
Nu har det blivit 2013 och precis som tidigare så börjar vi med att gå igenom och sammanfatta de planer som gått ut på samråd under året som varit. Efter att ha tröskat igenom kommunens hemsida, och sorterat bort övergripande program, planer utan bostäder och andra specialfall, så hittade vi 23 detaljplaner med totalt över 4000 bostäder.


Brottkärrsmotet - en av de bästa planerna 2012

Det är en ordentlig upppryckning från tidigare år. Betydligt fler detaljplaner och mer än fyra gånger så många bostäder som 2011. Någonting har uppenbarligen tagit skruv. Det är mycket glädjande. Eftersom Göteborg beräknas ha ett behov av 2500 nya bostäder per år, och alla detaljplaner inte resulterar i färdiga bostäder, så behövs en rejäl planredundans för att säkra Göteborgs långsiktiga bostadsförsörjning.

Kvalitetsmässigt har det också hänt något. Nivån har höjts och ett flertal planer är överraskande bra vad gäller stadskvaliteter. De rena skräckplanerna är också färre, även om de naturligtvis finns där - Sisjövägen, Uggledal, Decenniumplan, Lillhagsparken mfl - men jämfört med tidigare år så har det uppenbarligen skett ett trendbrott. Byggnadsnämndens resoluta agerande i samband med planen för Götaverksgatan är också hoppingivande. Det ser vi gärna mer av 2013.



Bisarrt nog så matar man fortfarande ut detaljplaner som aktivt förbjuder funktionsblandning, trots att det klart och tydligt framgår av Översiktsplanen att blandning av bostäder och verksamheter är önskvärd, såväl centralt som mer perifert. Ett absolut minimikrav på varje detaljplan som klubbas i Byggnadsnämnden måste ju vara att planen åtminstone medger funktionsblandad bebyggelse.

För en sak är väldigt viktig att hålla i minnet: Under många decennier har andelen tät, levande blandstad minskat i Göteborg. Både genom rivningar av befintliga blandstadsmiljöer och genom byggandet av nya, icke-urbana områden. Och så länge mindre än hälften av de planer som läggs fram varje år är blandstad så kommer andelen blandstad i Göteborg att fortsätta minska.

Om vi istället vill öka andelen tät, levande blandstad i Göteborg, ja, då måste faktiskt en betydande majoritet av planerna vara blandstad - i många år framöver. Riktigt där är vi inte än. Tät, levande blandstad är fortfarande en minoritet i de planer som går ut på samråd. Vi bygger fortfarande fler bostadsområden än stadsområden. Men håller den här trenden i sig så närmar vi oss kanske snart Peak Funkis... :)

2013 blir ett spännande år!

Såhär ville man bygga 2012:



Billdals kyrka
50 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Brottkärrsmotet
500 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Carlandersplatsen
80 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Decenniumplan
100 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Ernst Torulfsgatan
50 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Fridhemsgatan
130 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Götaverksgatan
500 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Kyrkbytorget
50 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Kärleksstigen
3 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Lergöksgatan
45 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Lillhagsparken
500 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Långströmsparken
50 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Länsmansgården
70 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Milpålegatan
100 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Morängatan
Okänt antal bostäder bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Olofstorp
70 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Sisjövägen
500 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



SKF
500 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Tuve Centrum
230 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Uggledal
600 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Villavallen
17 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej



Västra Nordstaden
60 bostäder
Krav på funktionsblandning: Ja



Wadköpingsgatan
80 bostäder
Krav på funktionsblandning: Nej
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
+2
Moa Kristiansson (7 Januari 2013 11:49):
Roligt att det börjar komma fler bra planer! Det vänder sig dock i magen när jag ser de uppbrutna kvarteren på Götaverksgatan... men det hade antagligen sett ännu värre ut för några år sedan. Det går åt rätt håll!
+1
Johannes Hulter (7 Januari 2013 18:36):
Moa: Ja, det börjar vända nu. Äntligen. :)
 0
Patrik Höstmad (7 Januari 2013 20:50):
Jag var av någon anledning tvungen att ta fram de exakta talen för olika typologier på de förslagna planerna (Morängtans lameller inte medräknade, Brottkärrsmotet räknas som slutna kvarter, Götaverksgatan antas bli slutna kvarter (annars ser det för deppigt ut)).

Småhus/radhus: 490
Hus-i-park/lamell: 1925
Flerbostadshus med slutna kvarter i kvartersstad: 1790

I princip alla småhus/radhus/hus-i-park/lamell har SCAFTade trafiklösningar utan genomfartstrafik, med en matargata till området och väl separerade från huvudleder. Funktionalismen står sig mycket stark. Det byggs mer hus-i-park/lameller i år än förra året så även funktionalisterna har anledning att jubla.

Kul att det finns riktigt fina planer och att det börjar vända.
...men vi kan tyvärr inte slå oss till ro - än.
 0
Mats O. (7 Januari 2013 23:25):
4000 nya bostäder i pipelinen kommande åren är ju verkligen inte dåligt.

Läste just om Danderyds kommun som har Stockholmsregionens lägsta bostadsbyggande. I snitt har det tillkommit 28 bostäder per år i Danderyd dom senaste 5 åren. Ansvariga kommunalrådet i Danderyd (M) ursäktar sig med att det går en motorväg genom kommunen, därmed blir det alldeles för bullriga bostäder och alltså ingen mening att bygga nåt alls.
Kommunalrådet (M) säger vidare att eftersom Danderydsborna överklagar varenda byggprocess så är det i stort sett ingen mening att överhuvudtaget bygga några nya bostäder i kommunen.

Ja jisses...
 0
Jan Jörnmark (9 Januari 2013 08:11):
Danderyd har jag sett framhållas av proffsöverklagare som en förebild.

Annars har vi haft en jätteintressant diskussion om det här inlägget i Yimbys grupp på Facebook. Som så ofta numerta tänker jag att det verkligen är synd att dfessa båda diskussioner inte går att integrera.

Men har ni tio minuter över borde ni gå in och kolla där.
 0
Patrik Höstmad (9 Januari 2013 09:05):
Ett rudimentärt försök till integration. Det här har diskuterats på Facebook:

<borttaget då Johannes postade samma 09:07>
 0
Patrik Höstmad (9 Januari 2013 09:06):
Och så har Jörnmark postat:

"Och här är orsaken till varför jag tycker det är allvarligt att byggandet i centrala Göteborg stagnerar. Första delen i en serie som kommer att gå i vinter/vår.
http:​/​/​www.​expressen.​se/​gt/​kultur/​snart-​kor-​lilla-​edet.​.​
"


Erik Selander Bra artikel!
18 hours ago · Like

Jan Jörnmark Dela den (mer än gärna) vidare. Del 2 redan på fredag.
18 hours ago · Like · 3

Kerstin Berglund Wingård Tänk Jan att jag för en gång skull köpte GT o blev nyfiken sedan jag såg att du skrivit där. Läste o kan bara hålla med även om jag inte själv har koll på statistiken. Det går ju att lägga inhopp 2 o 2 också. Vi har ju pratat om det....
18 hours ago via mobile · Like

Kerstin Elias jag ser fram emot fredag och sanningen om det här stället!
18 hours ago · Like

Jan Jörnmark Som jag såg att nån skrev nånstans - självklart är det inte Kungsbacka (eller Lilla Edet) som är alternativet för många. Snarare är det konkurrensen från Stockholm, London, Oslo eller Köpenhamn som är riktigt allvarlig.
18 hours ago · Like · 1

Daniel Andersson En reflektion från grafen: Göteborg går mer nedåt i inkomst i tider av stagnation, tex de senaste åren, men även 1992-1993. Min tanke är att det reflekterar att många studerar i Göteborg och sedan är oetablerade på arbetsmarknaden för att när de väl etablerat sig kanske flytta till villa i kranskommunerna. Vid en lågkonjunktur drabbas därför göteborgarna hårdare då det blir svårare att etablera sig på arbetsmarknaden och de ligger sämre till i prioritering vid uppsägningar.
17 hours ago · Like

Jan Jörnmark Tyvärr visar statistiken också att vi har en inflyttning av människor med upp till 200 tusen kr/år inkomst, medan det därefter följer en utflyttning i alla skikt. Olyckligtvis ligger alltså förklaringen i att Göteborg i alltför liten grad lyckas hålla kvar medel- och höginkomsttagare inom kommunen.
17 hours ago · Like

Kerstin Berglund Wingård GÖTEBORG, lyckas INTE hålla kvar sina studenter då de är klara! De flyttar i stor omfattning till just Stockholm. Vi har ett bra mottagande av alla studenter men då de är klara, VAR är näringslivet o andra arbetsgivare då?? Ger
17 hours ago via mobile · Like · 2

Kerstin Berglund Wingård Grrr ska det vara!
17 hours ago via mobile · Like · 1

Daniel Andersson Sen kan man fråga sig om det är en naturlag att medel- och höginkomsttagare antingen vill bo i villa eller i lägenhet centralt. Är alla som värdesätter närhet till natur samtidigt intresserade av att fixa med hus och trädgård? Innerstaden hade ju låg status förut men har blivit populär. Vem vet, kanske naturskönt belägna miljonprogramsstadsdelar med goda kommunikationer blir nästa inneområden? Efter peak oil och peak car kommer kanske peak villa...
17 hours ago · Like

Rudolf Antoni Denna statistik får alla alarmklockor att ringa. Mycket intressant anrtikel Jan Jörnmark
16 hours ago · Like

Paul Göransson Skrämmande läsning. Vi måste släppa handbromsen nu och bygga mer och attraktivt centralt. Det finns oerhört mycket mark att tillgå centralt i Göteborg
16 hours ago via mobile · Like · 3

Kerstin Berglund Wingård Paul! Villa vi? Jag har gjort o försökt göra samt uppmärksamma detta. Politiker måste ha något mer på agendan än grönt, kollektivt, cyklister samt gångtrafikanter!
14 hours ago via mobile · Like

Agneta Olsson Wiberg Det finns ju massor med attraktiva fastigheter centralt, men där är det kontor och tandläkarmottagningar osv. Tänk er levande innerstad där det bor människor så som det var tänkt då husen byggdes en gång i tiden.
11 hours ago via mobile · Like

Paul Göransson Det kommer ett 400-årsjubileum "runt hörnet" - för hundra år sedan byggdes Götaplatsen. Vilket ska vårt eftermäle bli? Varför inte en rejäl simultan satsning på utvecklingen av innerstan. Människor behöver symboldatum/evenemang som dessa för att kunna ...See More
10 hours ago via mobile · Like

Kerstin Berglund Wingård Det gäller att ha ett holistiskt synsättinför det.
9 hours ago via mobile · Like
 0
Johannes Hulter (9 Januari 2013 09:07):
Jan: Men det går att copypejsta... :)


Johannes Åsberg
Trendbrott?

Vad ville man bygga 2012? - YimbyGBG
gbg.yimby.se
Vad ville man bygga 2012?
Gilla · · Sluta följa inlägget · Dela · måndag kl. 08:32 i området Eriksberg
Paul Göransson, Patrik Andersson, Jerker Olsson och 4 andra gillar detta.

Martin Norvenius Jag tror du har rätt, det är min upplevelse också. Den svåra nöten att knäcka vad gäller urbana kvaliteter torde nu vara på vilket sätt som kommunalägd mark upplåtes till byggherrar.
måndag kl. 10:17 · Sluta gilla · 2

Hans Utterberg Bilden på Billdalsvägen mot väster är ju intressant. Här har man lagt cykelbanan mellan två gångbanor och dessutom en busshållplats. På bilden ser man problemet. Ett par korsar snart cykelbanan utan att ta någon hänsyn till cyklisten. Längre fram släntrar ytterligare en man snett över banan. Med den förläggningen är det ofrånkomligt. Cykelbanan bör nog ligga längs gatan, där fotgängare är mer uppmärksamma.
måndag kl. 11:34 · Gilla · 4

Jan Jörnmark Låt oss istället gå HIT. Hur mycket av det här har startats två år senare? http:​/​/​gbg.​yimby.​se/​20​10​/​12/​vad-​ville-​man-​bygga-​20​10​_​9.​.​

Vad ville man bygga 2010? - YimbyGBG
gbg.yimby.se
Vad ville man bygga 2010?
måndag kl. 20:56 · Gilla · Ta bort förhandsvisning

Jan Jörnmark Tittar vi lite längre tillbaka i tiden blir resultatet inte heller alltför upplyftande http:​/​/​gbg.​yimby.​se/​20​0​9/​12/​vad-​ville-​man-​bygga-​20​0​9_​7.​.​

Vad ville man bygga 2009? - YimbyGBG
gbg.yimby.se
Vad ville man bygga 2009?
måndag kl. 21:00 · Gilla · Ta bort förhandsvisning

Jan Jörnmark Riktigt lustigt blir det när man hittar Skeppsbron, Domherren och Egnahemsvägen bland de tre år gamla "färdiga" projekten. Ger ett perspektiv på vad vi kan vänta oss för ledtider på 2012års projekt och - ännu bättre- för vad vi kan vänta oss av Masthuggskajen och Frihamnen. Att i detta flöde av halvgångna och överklagade planer starta någon form av planarbete för att förtäta Dag Hammatskjöldsleden känns ju som en finfin idé.
måndag kl. 21:07 · Gilla · 1

Johannes Åsberg Jo, nog finns det problem så det räcker och blir över. Att detaljplanerna blir bättre är ett steg framåt. Att de överhuvudtaget byggs är nästa...
måndag kl. 21:42 · Gilla

Patrik Andersson Östra Kvillebäcken byggs så det knakar.... När var den planen utställd?
måndag kl. 22:13 · Gilla

Johannes Åsberg Det var den första vi skrev yttrande om.
måndag kl. 22:18 · Gilla

Johannes Åsberg Förresten borde vi skriva ngt om Kvillebäcken, det ser väldigt maffigt ut nu när de första delarna börjar bli klara.
måndag kl. 22:20 · Gilla

Patrik Andersson Ja men se där, då är det bra lite långa ledtider. Långa ledtider kan man korta... Ja, Kvillebäcken ser otroligt mycket mer kompaktare, tättare och högre ut än vad jag vill minnas från illustrationerna. Jag är positivt överraskad. Det känns nästan som att Göteborg är på väg att börja vända blicken frammåt.
måndag kl. 22:40 · Har redigerats · Gilla · 1

Jan Jörnmark Om vi nu tittar på de centrala områdena (SDN Centrum och gamla SDN Linné) har väl bara något enstaka mycket litet projekt startats av de planer som kommit fram de senaste åren. Intuitivt känns det som en kraftig försämring från situationen under 2000-talets första decennium, när det faktiskt kom igång projekt kontinuerligt i Centrum/Linné. Vore intressant att se statistik på det där, samt möjliga orsaker till de (sannolikt) ytterligare ökade ledtiderna.
för 22 timmar sedan · Gilla · 1

Johannes Åsberg Ja, det är ju inte Kina-tider direkt... https:​/​/​www.​youtube.​com/​embed/​GVUsIlwWWM8?​rel=​0​

Changing the History: Building a 30-Story Hotel in 15 days. China Broad Group
www.youtube.com
What can you accomplish in 360 hours? The Chinese Sustainable building company, ...
Visa mer
för 22 timmar sedan · Gilla · Ta bort förhandsvisning

Jan Jörnmark Faktum är att jag känner mig besviken på den här utvecklingen, som riskerar att bli dyr för Göteborg. Våra mest attraktiva delar tillåts inte växa och utspridningen fortsätter. Effekterna kan sannolikt också förstärkas av trängselskatten, som gör det ännu viktigare att de centrala delarna tillåts att återvinna kraft. I det läget borde kraften koncentreras på ledtiderna och ödetomterna i centrum, snarare än att starta ett nytt visionsarbete för t ex Dag Hammarskjöldsleden, kan man tycka.
för 22 timmar sedan · Gilla · 2

Patrik Andersson Jamen med tanke på ledtiderna så gäller det ju att sätta igång processen ett halvsekel i förväg. Problemet med de centrala ödetomterna är väl inte primärt att SBK slöar och lägger tid på annat, utan att politikerna inte kan bestämma sig. T.ex. om Älvstranden Utveckling, broar, frihamnen som natur eller stad, strategier för havsnivåhöjningar, vem som betalar ledningsomdragningar (Skeppsbron)... Allt hamnar i ett vakuum som är politiskt orsakat.
för 16 timmar sedan · Har redigerats · Gilla

Paul Göransson Grym sammanställning!
för 15 timmar sedan via mobil · Gilla

Gunilla Arneström Jag hörde en jätteintressant föreläsning över nätet. I Tyskland tar det 3 månader tills byggföretag kan börja bygga och nästan på enbart hyresrätter byggs. De bygger ändå med höga miljökrav.
för 8 timmar sedan · Gilla
 0
Jan Jörnmark (9 Januari 2013 11:05):
Tja.

Fast det är synd att det inte går att integrera.

Min erfarenhet är annars att mycket verksamhet överhuvudtaget flyttar till FB. Verkar bli mer folk som deltar i diskussionerna där.
 0
Jan Jörnmark (9 Januari 2013 11:07):
Kollade förresten in stausen på Egnahemsvägen-projektet och blev nedslagen. Vad trött man känner sig ibland.
 0
Patrik Höstmad (9 Januari 2013 11:25):
Ett problem med diskussionerna på FB är att det är omöjligt att gå tillbaka till dem. Här på forumet ligger allt fint sparat och dokumenterat.

Vad gäller Egnahemsvägen är det väl ett utmärkt exempel på politisk feghet. När protesterna kom så sa man ok vi gör ett omtag och ser till hela Guldheden. Smart. Nu har man nej-sägare över hela Guldheden mot sig istället för bara några fastigheter på Norra Guldheden.
 0
Johannes Hulter (9 Januari 2013 12:23):
Jan: Jag ser inga problem med flera parallella kanaler. På twitter sker det en hel del diskussioner också. Och i andra forum på nätet. Ibland hettar det till på FB, ibland här, ibland på twitter. Det som däremot är synd är att man inte kan direktlänka till trådar och kommentarer på FB (såvitt jag vet, om någon vet så berätta!), det hade varit smidigt.
 0
Mats O. (10 Januari 2013 08:05):
Sen ska det faktiskt bli intressant att se hur många av dom där 4000 nya bostäderna som verkligen påbörjas. När det gäller bostadsrättsmarknaden för nyproduktion så verkar det vara väldigt trögsålt. Det måste nästan vara AA-läge för att alla lägenheterna ska kunna säljas inom ett år. B-lägen göre sig ej besvär.

När det gäller hyresrätter så börjar vi gå mot marknadshyror inom nyproduktionen. Även där gäller väl att endast A-lägen är intressanta om ska betalka en väldigt hög hyra.

Jag har en känsla av att vi börjar se inlåsningseffekter på den svenska bostads(-marknaden). Folk flyttar helt enkelt inte lika ofta längre. Därför att dom inte får nya lån, eller hittar nya hyreslägenheter eller för att dom blivit arbetslösa ?

I min bostadsrättsförening så skedde det 4 ägarbyten på totalt 150 lägenheter. Det är väldigt lågt. Normalt brukar 10% av lägenheterna omsättas varje år. Eftersom det finns många 1:or och 2:or här där jag bor, 10 minuter från Chalmers, så är det naturligtvis en trist utveckling inte minst för dom unga.
 0
Mats O. (10 Januari 2013 08:09):
4 ägarbyten under 2012 ska det vara.
 0
Daniel Andersson (10 Januari 2013 11:33):
Mats: Att ha låg omsättning på lägenheter är inte "naturligtvis en trist utveckling". Ser man det positivt, kan det vara ett tecken på att de boende trivs i området/föreningen, och att ni attraherar boende som befinner sig i en stabil fas i livet.
 0
Mattias Bolander (10 Januari 2013 12:55):
Johannes, om jag förstår dig rätt... testa att klicka på datumet/klockslaget för en viss diskussionstråd på Facebook så får du upp den diskussionen på en separat sida vars länk du kan använda. Klicka på datumet/klockslaget för en kommentar i en tråd, så hoppar du automatiskt till den kommentaren på den separata sidan och kan använda den länken.
Jag tror att bla Storify.com ska ha nån funktion för att samla ihop en hel Fb-tråd och lägga på en annan hemsida, fast jag har inte testat och vet inte hur det funkar.
 0
Johannes Hulter (10 Januari 2013 14:50):
Mattias: Då testar vi då, här är länken till FB-tråden: http:​/​/​www.​facebook.​com/​groups/​18858735822/​permalink/​1.​.​

Update: Ja, det funkade! Tack Mattias! :)
 0
Mats O. (16 Januari 2013 19:43):
"Milpålegatan" byggherre: Sverigehuset

http:​/​/​www5.​goteborg.​se/​prod/​fastighetskontoret/​etjans.​.​

Sjögrens industri- och järnhandel försvinner och ersätts av ett kvarter med bostäder, bottenplan med affärer. Bland annat en ny livsmedelsbutik för hela området.

Ser bra ut.
 0
Matthias H. (17 Januari 2013 21:37):
Mats, det är uppradat ovan. Men visst, det är bra.
 0
Jens Ekengren (21 Januari 2013 18:58):
Johannes Å: nej, det funkade inte - det kom bara upp en ruta om att man måste logga in på fejsbok...

Internet =/= fejsbok, även om många verkar vilja det.
 0
Johannes Hulter (21 Januari 2013 20:35):
Jens: Ja, direktlänken är för dem med facebook-konto. Men som tur är så copypejstade jag tråden i en kommentar ovanför. :)
 0
Jens Ekengren (23 Januari 2013 17:38):
;-)
 0
Krister (25 Januari 2013 08:38):
Enligt Skanska:
Det är pengarna som räknas, och då handlar det om kvantitet och inte om kvalitet. Bygga billigt och sälja dyrt helt enkelt. Har man byggt en bra produkt med en viss produktionsmetod så kan man vanligtvis producera fler bra produkter med samma metod.
 0
Sven R (25 Januari 2013 09:40):
Standardisering således. Men då handlar det ju om kvalitet ändå.
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6740 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Högbana i Göteborg?
2 Juni 20:05 av Hans Jörgensen
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.