Utskrift från gbg.yimby.se
....

24:e Yimbyvandringen: Danska vägen

 


Lördagen den 4 maj var vi ett dussintal som samlats på Sankt Sigfrids plan för att ta en titt på stadsmiljön längs Danska vägen. Kontrasten mellan Örgryte trädgårdsstad, som byggdes ut på 1920-talet efter planer av Albert Lilienberg, och Gothia Towers ett stenkast bort, är minst sagt påtaglig. När man sedan passerar familjen Dicksons villa från 1800-talets mitt på Överås, känns staden om möjligt ännu mera avlägsen. Om det är något som karakteriserar Danska vägen, så är det just de ständiga kontrasterna: Knappt har man hunnit vänja sig vid villaidyllen förrän Prästgårdsängens betongkomplex tornar upp sig i fonden. Och så håller det på.


Vandringen gick från Sankt Sigfrids plan till RedbergsplatsenRinglinien var ute och åkte vid Sankt Sigfrids planEtt tekniskt missöde har gjort att en mängd foton från den tidigare delen av vandringen är borta, så ni får helt enkelt använda er fantasi och hålla tillgodo med ett från 1944. Böskolan skymtar fram bakom träden.Som tur var filmade Jesper en hel del (vi ber om ursäkt för det bitvis brusiga ljudet)Likt Lots hustru och Orfeus kunde vi inte låta bli att vända oss om vid Prästgårdsängen ...

Skateboardåkning är strängeligen förbjudet över hela gårdsplanen!Episkt parkeringsgarageFärgglad tillbyggnad vid Nya LundenskolanVi tog en avstickare till Ulfsparregatan ...... för att titta på det aktuella planförslaget

Efter besöket på Ulfsparregatan och utsiktsberget i det närliggande naturområdet, följde en äventyrlig strapats där vi egentligen inte hade någon aning om vart vi skulle hamna. Med mer tur än skicklighet kom vi ner på baksidan av nybygget!

Tandsnittet under kornischen väckte stor förtjusning hos flera av oss. Överlag känns projektet som ett steg i rätt riktning jämfört med de vanliga skokartongerna, även om antalet lokaler gärna hade fått vara fler.Vandringen skulle egentligen avslutas på Redbergsplatsen, men Lejonet & Björnens dragningskraft var helt enkelt för stark
Ett punkthus insprängt i kvarteretDet mesta är sig likt

Med tanke på att det var fyra dagar till invigningen av korvkiosken, så var det troligtvis ett klokt val att anlita Akut Smide och Bygg ...


Tack för en trevlig vandring!

Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6738 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Högbana i Göteborg?
2 Juni 20:05 av Hans Jörgensen
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.