Utskrift från gbg.yimby.se
....

Bilder från vernissagen på Kulturnatta

 
Göteborgs-Posten valde igår (2014-10-12) att publicera en något omarbetad version av vår ursprungliga debattartikel om Nya Heden, som tidigare refuserats.
I fredags hade vi vernissage på Kulturnatta för vårt projekt Nya Heden tillsammans med Folkstaden. Det var en mycket lyckad tillställning med många givande möten och diskussioner. Tanken var att utgå från en byggskylt, en välbekant form som vanligen presenterar fakta, och använda oss av den i ett sorts konstprojekt för vårt förslag. Det lyckades över förväntan! Förslaget väckte reaktioner, både ris och ros.

Högljudd konversation mellan ett förbipasserande medelålders par:
DESSA planer kände inte jag till! Skall kommunen bygga här nu?!!
Ja, det är fördjävligt!


Fotbollskids från förorten:
WOW! De skall göra Heden ännu större!

Ett återkommande fenomen var att många trodde att det var kommunen som låg bakom, särskilt bland dem som uttryckligen var mest negativa. Mycket intressant! Många var oerhört positiva. Flera berättade om sin oro över förlorad utsikt, och ett antal tyckte att platsen var bra som den var i dagsläget. Somliga menade att det behövdes fler grönområden och öppna ytor i staden, medan andra snarare tyckte att exploateringsgraden var alldeles för låg ...Framtidsbild av det nya Heden
En person uttryckte sin rädsla över att kommunen (sic!) inte planerat in några räcken på taken, och att människor därför riskerade att ramla ner och slå sig fördärvade.Storhetsvansinne?Tomas intervjuas av PennypoddenLikaså OlofIntresseanmälan för byggemenskap

Exercishuset spelar en viktig roll på Nya HedenJesper är Gunnar GrenMånga stannade till på fredagskvällenEn del dröjde kvar långt efter att vernissagen var överBelysningen från fotbollsplanerna var en stor tillgång när det mörknade

Tack till alla som kom!


https://www.facebook.com/nyaheden
nyaheden.se
Anmälan till byggemenskap: hem@folkstaden.se

Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
+1
Hans Jörgensen (13 Oktober 2014 19:47):
Jäkligt kul initiativ :)
Det är verkligen en effektfull "installation", den lockar till spontana samtal, tror jag, även för andra än oss redan inbitna kvartersstadsvänner.
Det var ivartfall flera som tog tillfället i lördags. Inte minst intressant att höra de närboendes tämligen positiva inställning.

Men att Heden är öde större delen av året stämmer ju faktiskt inte. Även en helgdag i oktober är det ett bra flöde av alla sorters folk.
 0
Jens Ekengren (13 Oktober 2014 19:56):
Men är de på Heden för att vara på Heden, eller bara för att det ligger på vägen?
+1
Hans Jörgensen (13 Oktober 2014 20:28):
Jens, jag tror många har Vasagatan (eller det som borde bli Vasagatans förlängning) som transportsträcka mellan Öster om Heden och Avenyn/Vasastan. Eller förvisso i andra riktningen. Men när det pågår nånting på bollplanerna, och vädret är hyggligt, stannar nog iallafall en del idrottsvänner till som spontanpublik eller promenerar lite lojare än annars. Och sen är det rätt skapligt med aktiviteter på planerna, till exempel i lördags.

Men visst, senare på säsongen och vid kalla/blöta kvällar är det förstås mer öde. Och just därför behövs förtätningen, för att sträcka ut stadslivet bort mot det betydligt mer öde E-stråket.
 0
Jens Ekengren (14 Oktober 2014 09:18):
Jag har sett hur mycket aktivitet det är på Heden ibland, men under de flesta tiderna är det ju mest en transportsträcka. Tänk om den kunde bli lika trevlig som resten av Vasagatan :)
+2
Bosse (14 Oktober 2014 20:02):
Åååå. Ni har ju stulit mitt förslag om att dra spårvagnarna över Heden och Bohusgatan till Nya Ullevi.
Det är OK. Och klockrent. Avlastar Drottningtorget något.
För övrigt ett mycket bra förslag. Men! Bygg högre hus med fler bostäder. Ta i nu. Ett mini manhattan skulle jag vilja se. Minska något på bollplanerna. Fotboll överallt mitt i centrum! Helt sjukt tycker jag! Jag bor granne med Heden och ser Heden varje dag. Till vardags så är det bara helt ödsligt på Heden.
Bygg högt och stort NU!
Bosse
 0
Joakim Bjerhem (17 Oktober 2014 13:40):
Detta är genialiskt!! VIlket bra sätt att lyfta frågorna! Ett minimanhattan framför ett öppet fält kan dock göra mikroklimatet till ett blåshål där ingen vill vistas, bygg istället inte högre än det som är i förslaget ni visar. Skulle jag önska.
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6738 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Högbana i Göteborg?
2 Juni 20:05 av Hans Jörgensen
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.