Utskrift från gbg.yimby.se
....

Yimby firar 10-årsjubileum!

 


Idag den 7 juni är det exakt tio år sedan som det första inlägget på Yimby Göteborg publicerades och det är denna dag vi räknar som startskottet för vår rörelse.
Under tio år har vi jobbat och lobbat för en mer stadsmässig stadsplanering i Göteborgsområdet. Vi har byggt upp ett starkt nätverk och är idag en kraft att lita på inom stadsplaneringen. Genom en ständig diskussion och nyfikenhet bygger vi både en kollektiv kunskapsbank och samtidigt är vi en plattform för konstruktiv diskussion inom den Göteborgska stadsplaneringen.

Vi delar ut vårt årliga stadsbyggnadspris till Albert Lilienbergs minne, vi anordnar stadsvandringar, skriver yttranden, granskar nya planer, deltar i debatter och inte minst tar fram egna konstruktiva förslag på förbättring. Nu senast om en arena i Gamlestaden.

Detta är något vi ska fortsätta med och bli ännu bättre på de kommande tio åren. Nya medlemmar ansluter dagligen och sakta men säkert växer engagemanget och viljan att göra staden ännu bättre. Genom Yimby bygger vi kontakter, vänskap, kunskap och gemenskap. Inte alltid med samma åsikter eller idéer, men med samma grundläggande mål, att Göteborg ska planeras till att bli en så bra stad som möjligt.

Så oavsett om du är en gammal erfaren medlem eller helt ny kan du sträcka på ryggen lite extra. Tillsammans utgör vi kanske världens mest framgångsrika Yimbynätverk.
May the force be Yimby! 
För att fira vårt tioårsjubileum ska vi självklart hålla fest! Det blir en kväll du inte vill missa som innehåller Yimbyprisutdelning, stadsbyggnadsquiz, Yimbyhistorik, mat & dryck och framförallt yimbymingel med oslagbar utsikt över Göteborg och älvstaden. Festen hålls fredag 15 juni på Gamla Sjöbefälsskolan (Serneke). Läs mer om festen i vårt facebookevent. Varmt välkommen!

Anmälan till festen görs i vårt Facebookevent eller på yimbygbg@yimby.se 
O.s.a. senast 10/6, kostnad 100 kronor via Swish: 0735295761 (Olof A),
märk betalningen med Yimby.
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6738 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Högbana i Göteborg?
2 Juni 20:05 av Hans Jörgensen
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.