Utskrift från gbg.yimby.se
....

Årsredovisning 2021

 

Stadsbyggnadsåret är till ända och det är dags att göra bokslut för Yimby Göteborg 2021. Under året har vi haft en livlig diskussion i vår Facebook-grupp och publicerat 6 inlägg på hemsidan. Som inom många andra områden har fokus under året legat på annat håll. Pandemin har hindrat oss från att delta i samtal, seminarier och anordna stadsvandringar.

 

Medlemsstatistik

Under 2021 har vår Facebook-grupp ökat med 260 nya medlemmar, från 6533 till 6793. Under året har Facebook ändrat sin metod för medlemskap och vem som helst kan nu gå med i gruppen, men för att få skriva ett första inlägg eller delta i diskussionen krävs samordnarnas godkännande.

Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna!

 

Samordnarna

Samordnargruppen består av: Olof Antonson, Anders Bäck, Pär Johansson, Tove Krabo och Patrik Sjöberg. Tillsammans gör vi så gott vi kan för att moderera de olika forumen, skriva inlägg och debattartiklar, delta i olika sammanhang och verka för ett konstruktivt samtal om stadsbyggande i Göteborg. Alla inspel och bidrag är välkomna!

 

Blogginlägg

Stadsbyggnadsdiskussionen har – på gott och ont – gradvis flyttat över till Facebook-gruppen de senaste åren. Det är en tydlig trend som också speglas i att vi endast publicerat 6 inlägg på bloggen i år. Ämnen som för några år sedan hade utvecklats i text och bild på bloggen – av samordnare, medlemmar och andra – blir idag snarare ett hastigt inlägg av mer efemär karaktär i Facebook-flödet.

Vårt konto på Instagram @yimbygbg och Twitter @yimbygbg fungerar här som ett komplement, och där brukar vi lägga upp bilder från vårt deltagande vid olika seminarier, besök, föreläsningar osv.

Det är dock kännbart att samordnargruppen mist ett flertal mycket produktiva skribenter de senaste åren, som av olika orsaker gått vidare till andra uppdrag. De inlägg som väl skrevs var dock dessa:

 

Yimby Göteborg i media

Under året har vi inte skrivit några debattartiklar.

 

Yimby Göteborgs stora pris till Albert Lilienbergs minne 2019, 2020 och 2021 – to be continued

Yimby Göteborgs stora pris till Albert Lilienbergs minne utdelas till någon som särskilt bidragit till stadsutvecklingen i Göteborg. Nomineringar och vinnare röstas fram bland våra medlemmar och bloggläsare. Priset har ej delats ut ännu då det skjutits på framtiden.

 

Tråkigast under stadsbyggnadsåret:

"Evenemangsstråket" ser ut att förbli en olöst stadsbyggnadsfråga och en upplösning kommer troligen inte förrän efter valet i september 2022. Därutöver har flera centrala detaljplaner överklagats, bland annat byggnationerna på Bohusgatan och Region City, vilket försenar dessa viktiga vitamininjektioner i staden.

 

Roligast under stadsbyggnadsåret:
Invigningen av nya Hisingsbron som blivit en succé. De fina planerna på Backaplan som ser ut att ha god framdrift i jämförelse med de övriga större detaljplanerna (på kommunal mark) i Älvstaden. Karlatornet som kommit igång efter en trevande start och de nya höghusen i Gårda och vid Masthugget väcker mycket uppmärksamhet. Detta speglas även av uppdateringarna i de olika trådarna för pågående byggprojekt i vår Facebook-grupp.

... med detta önskar Yimby Göteborg alla ett riktigt

Gott Nytt År!

Inlägget diskuteras i facebookgruppen Yimby Göteborg: Länk.

Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6738 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Högbana i Göteborg?
2 Juni 20:05 av Hans Jörgensen
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.