Utskrift från gbg.yimby.se
....

 > Allmänt

Bevarande och ombyggnad av industrilokaler

Profilbild
Harald Enoksson
104 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: November 2011
Utan att ha en aning om vad de egentliga kostnaderna/vinsterna är så brukar jag tänka på att en stad skulle tjäna mycket på att behålla gamla fabriksbyggnader, oljecisterner m.m. som de är, bara göra om invändigt, sätta in mer fönster m.m. Jag tror man skulle få mycket inspirerande och attraktiva kontor och bostäder då, och så kan alla "bevarare" få sitt lystmäte, liksom alla som vill ha udda arkitektur inne i stan. Historia + modernitet i ett. (Sen kan man ju självklart bygga på dem, bygga intill dem m.m. om man vill använda marken bättre.) Brukar fantisera lite om att göra så med monstren man ser på södra sidan Årstaviken, det skamligt å-nära spannmålsmagasinet i Uppsala, vid stationen i Sölvesborg ...

Så gissa om jag blev glad när jag såg de här kontoren i Utrecht, skapade inuti gamla sandpåfyllare (eller vad det nu heter):


http://www.waltmann.nl/bog/objectres.cfm?lisowner=903897&lisnr=B100595
Henrik Åsman
35 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: April 2010
Kul du nämner spannmålsmagasinet i Sölvesborg, där jag sommarjobbade som utlastare för drygt 20 år sedan...

Det jag tycker är märkligt är att dessa byggnader inte stör i bevarande- och skyline-lägret på det sätt som höga hus på samma platser gör. Tänker närmast på Silon i Frihamnen och gasklockorna.

 > Allmänt
Bevarande och ombyggnad av industrilokaler

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6727 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter