Utskrift från gbg.yimby.se
....

 > Allmänt

"Trist kontorskåk rivs för fräckt bostadshus på Gärdet"

Profilbild
Johan Eriksson
342 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
"Spektakulärt bostadshus" tycker DNs Lars Epstein och visst verkar vara annorlunda, vad tycker ni? DN 06.02.12: http://www.dn.se/blogg/epstein/2012/02/06/trist-k..
Profilbild
Daniel Holm
117 Inlägg
Ort: Stockholm (Västertorp), Gick med: Maj 2009
Jag tycker att kommentarerna på DN-artikeln är mer intressanta än själva artikeln. Av bilderna läser jag ut att man gjort en volymstudie och presenterat en övergripande idé. Hur man får det till att huset är fult, inte integrerat mot gatan etc förstår jag inte källan till...

Jag tycker det är bra att någon gör något annorlunda som omväxling. Om ett privatägt byggbolag bedömer att det finns köpare av "lyxbostäder" så får väl dom ta den risken då. Att hindra byggbolag från att bygga bostäder är knappast ett medel för att lösa bostadsbristen. Innerstan är för övrigt redan ett getto för dom med stor plånbok. Vad ska vi göra för att hindra fler med stor plånbok att flytta till innerstan? Bygga sunkiga lägenheter som dom inte vill ha?

Jag är inte heller ett dugg intresserad av att flytta till innerstan själv. (Lika bra att klargöra på en gång om någon av husmotståndarna skulle läsa detta och få för sig något annat.)
__________________
"Buy land, they don't make it anymore"

Highway Engineer Pranks

Senast ändrad 8 februari 2012 11:10
Anders Norén
408 Inlägg
Ort: Olika, Gick med: Juni 2009
Daniel Holm skrev:

Jag är inte heller ett dugg intresserad av att flytta till innerstan själv. (Lika bra att klargöra på en gång om någon av husmotståndarna skulle läsa detta och få för sig något annat.)


Det är nog kört för dig - du har ju en användare här...

(Jfr. tidskriften Rums insinuanta beskrivning av Yimby: "säger sig vara partipolitiskt obundna".)
__________________
Bara för att jag har en användare här innebär det inte att jag per automatik vill betraktas som medlem i, och sympatisör med, nätverket Yimby.
Profilbild
Johan Eriksson
342 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
@Daniel:

Epstein må ha sina egna värderingar som ibland krockar med yimbys, som nu tex. Jag länkar mest med tanke på illustrationerna som nuförtiden är vanligare på Epsteins Sthlm än på DN Sthlm....
Profilbild
Anders Anttonen
161 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: November 2009
Varför bygga "tourist resort" när det är kvartersstad vi stockholmare vill ha? Den lägsta delen av kvarteret, mot Gärdet, känns inte riktigt innerstad. Nån som håller med?
__________________
Investigate "9.11" now.
Profilbild
Niklas Öhrström
2101 Inlägg
, Gick med: Januari 2008
Är det BIG? Jag tycker mig skönja en "déjà vu".
__________________
När får vi se Lindhagen II?
Marias Sam
1 Inlägg
Ort: 8, Gick med: Augusti 2013
Det är bra att höra gjutjärn används på fasaden. Fler arkitekter ska experimentera med klassiska material och modern design. Vi brukar få det motsatta - moderna material och "klassiskt utseende" design. Denna kombination slutar titta generiska och falska. headbang:
__________________
maria

 > Allmänt
"Trist kontorskåk rivs för fräckt bostadshus på Gärdet"

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6727 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter