Utskrift från gbg.yimby.se
....

 > Städer
 > Lundby

Frihamnen, Göteborgs Manhattan?

Sida 6 av 28
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
@ mikael: Menar du att det är de höga funkishusen i Johanneberg som orsakat våldsbrotten där? I så fall är det väl lite konstigt att det dröjt ända tills nu innan den höga höjden gav utslag?
__________________
A house is not only a machine for living in
Profilbild
Olle Jansson
155 Inlägg
Ort: Uppsala, Gick med: December 2009
Markus T skrev:

ett par intressanta filmer på Älvstrandens hemsida. Särskilt denna tycker jag belyser utmaningarna för planeringen av området på ett bra sätt. Någon som var där? http://www.alvstranden.com/movie.aspx?id=7&navId=..

Ja, jag var där. Tydligen skrev vi aldrig något på Yimby om det men jag skrev ner något om det på min privata blogg.
Senast ändrad 14 juli 2009 16:27
@Mikael:
Hurvida Hans Wallenstam månar om stadens image som "det goa Göteborg" kan jag inte uttala mig om, men företaget Wallenstam är väl ett av de som åtminstone visat sig mest villiga att försöka sig på att bygga högt i den här stan - tex förslaget om fyra skyskrapor på Heden och det ca 30-vån höga kontorshuset på Södra Gubberog som gick i stöpet bla på klagande villaägare, och i vintras satt Thomas Dahl, VD för Wallenstam Företag, i SVTs Eftersnack (tyvärr ej längre tillgängligt på svtplay) tillsammans med Gert Wingårdh och uttryckte i diplomatiska termer ett missnöje med Göteborgs stadsbyggnadsprocess, hur stan bebyggs samt en önskan om högre exploatering av Centrala Älvstaden än vad politikerna uttalat som mål. I Stockholm bygger de bla höghusen vid Kungshomlsporten. Jag tror inte de har någon agenda att befästa "det goa Göteborg".

Att politikerna inte vill bli av med den imagen är jag nog tyvärr till stor del översens med dig om, det var det jag uttryckte i sista delen av mitt inlägg 12:37 igår.

Att bilden som "det goa Göteborg", och oförmågan att attrahera fler typer av människor än just de som gillar det där "goa", är ett problem är dock för många (inklusive mig) ganska tydligt. Titta tex på Handelskammarens rapport http://www.handelskammaren.net/upload/Affarsklima... På sid 8, fig 1 och framförallt fig 2, framgår tydligt att ungdomar 20-29 år väljer bort Göteborg för Malmö och Stockholm. Jag säger inte att skyskrapor är en automatisk frälsning från ovan, men det kanske inte är så himla spännande i längden att bo i en slätstruken stad där allt bara är mer och ännu mer av samma gamla "goa" och där intoleransen mot de/det som skiljer sig från den "goa" mainstreamen är hög? (se även http://www.gt.se/nyheter/1.1206047/gubbstaden och http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=424.., GP hade fö en hel artikelserie i ämnet men jag kan inte hitta dem på nätet).


Ang ditt uttalande om Malmö; säger du att Malmö är på fel väg medans Göteborg är på rätt? Och att anledningen till Malmös påstådda förfall i ökade klyftor beror på Turning Torso? Isåfall är jag återigen mycket skeptisk till ditt resonemang. Hurvida Malmö eller Göteborg är mest segregerat och belastat av tung kriminalitet låter jag vara osagt för jag har inte fakta på det, men det Göteborg vi har idag kan i vilket fall knappast lyftas upp som en förebild på någon av punkterna, den i dina ögon så undergörande låga befolkningstätheten till trots.

Grov kriminalitet förekommer inte bara i förort utan även i centrum, det har du helt rätt i. Återigen den i dina ögon så undergörande låga bebyggelsen i centrum till trots. (Johanneberg är fö i all praktisk bemärkelse ett glest befolkat förortsområde som bara råkar ligga nära centrum). Det är helt enkelt totalt andra faktorer som spelar in än antalet grannar i portuppgången. Låg framtidstro tex (se föregående textavsnitt), där har du en rejäl grogrund för kriminalitet.


Ang att politiker och SBK genom Östra Kvillebäcken indikerat en inriktning för hushöjd med mera för de nya områdena omkring så är jag igen rädd för att jag delvis är överens med dig (refererar åter till sista delen av mitt inlägg 12:37 igår), bla pga alla mer eller mindre vansinniga normer, riktlinjer och regler om hushöjder och annat såsom de du nämner. Dock framförallt på den ängslighet för att gå emot det invanda som finns här. Men jag är inte helt o-optimistisk om att jag kommer ha fel. Att lägenhetsinnehavare besitter någon sorts rätt till en aldrig påverkad utsikt är något jag bara inte kan förlika mig med - nimbyism. Istället för att gråta över att "Solnedgångar kommer de som bor i början av Friggagatan aldrig mer få se" (argumentatoriskt bra dramatiskt och känsloladdat ordval, det ger jag dig cred för) glädjs jag med alla de som nu får en bostad (från vilken många nu för första gången ifrån egen lägenhet kommer kunna se solnedgången).
Senast ändrad 15 juli 2009 00:25
Matthias H.
663 Inlägg
Ort: Kungsbacka, Gick med: Juni 2008
Jag är väldigt allergisk mot goa gubbar o goa Göteborg, det stjälper istället för hjälper.
Mikael Andersson
200 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2009
@Niklas Svensson m.fl, jag hävdar ej att Turning torso är grogrunden för ökad grov kriminalitet i Malmö.

Men om Turning torso som högt bostadshus vore ett ideal för ökad koncentration av människor på en liten yta.Då är jag övertygad om att det i förlängningen resulterar i öka alienation och grov kriminalitet.

Då som tror att staden blir mer intressant bara för att förtätningen sker med höga bostadshus vill ej inse att bostadshus där 1000-tals människor bor i samma huskropp leder till större alienation än där färre bor i samma huskropp.

Grov kriminalitet är numer ej endast ett resultat av ekonomiskt utenförskap utan också ett resultat av att alltfler är blandmissbrukare och blandmissbruk finns överallt.
De som blandar alkohol med kokain och blå tabletter (rohypnol) blir som Dr.Jekyl och Mr.Hyde och de finns var som helst.

Att koncentrera så många människor som möjligt på en liten yta är att be för problem i framtiden.

I europas mest tätbefolkade land idag, Holland, så vill många holländare inget annat göra som danskarna som är förtjusta i Göingebygderna.
Senast ändrad 16 juli 2009 22:31
Ja du Mikael, vi kommer nog inte så mycket längre du och jag i frågan om utifall Frihamnen bör bli ett mini-Manhattan eller kopplingar mellan antal personer per huskropp och kriminalitet. Jag tror inte jag kommer kunna rubba dig i din uppfattning, och du har inte fått mig att tro på dina teorier (inte för att jag "vill ej inse", utan helt enkelt för att du inte lagt fram något som övertygat mig ett enda dugg - det blir faktiskt nästan lite komiskt när du plötsligt drar upp blandmissbruk och vad som ingår i en blandmissbrukares cocktail till synes utan att på något relevant sätt koppla det till vad vi diskuterar. Tungt missbruk är fruktansvärt och självklart en kokkittel för kriminalitet).

Men kul iaf för de Holländare som njuter av vistelse i Göinge (jag missunnar som jag sagt tidigare ingen att bo/leva/besöka glest befolkade områden, områden med låga hus, områden inlindade i grönska, områden där lugn, stillhet och tystnad råder och vad det nu må vara ifall det är så de trivs - och utbudet av sådant är ju överväldigande i vårt land och i vår stad).
Ungefär som att det finns otroligt många som söker sig till storstäder för att njuta av ett rikare och mer intressant och spännande stadsliv (NY tex besöks årligen av ca 50 milj turister. Ca 10-15.000 svenskar är bosätta där enl Olle Wästberg, fd svensk generalkonsul i NY - Holländarna i Göinge i all ära, men de ligger nog fortfarande lite efter i antal. Tur för NY-svenskarna förresten att nolltoleransen finns annars hade de inte bara varit alienerade och troligen suktandes efter Göinge, utan blandmissbrukande kriminella också nästan hela bunten).
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
@ mikael: Ja, jag håller ju med Niklas. Ett påstående blir inte sant bara för att man påstår det. Man får backa upp det med någonting mer än bara sin övertygelse.

Som jag tidigare sagt ser jag många luckor i din argumentation, som jag inte fått några svar på.

Som bonus-info kan man ju påpeka att 85% av det dödliga våldet sker i nära relationer (hälften av det i familjen). Men jag tänker inte använda det som ett argument för höga, "anonyma" hus.

Varför inte? Jo, jag antar nämligen att människor har bekanta och vänner oavsett om de bor i skyskrapor i Frihamnen eller i radhus i Göinge, och att de bekanta och vännerna inte är samma personer som deras grannar. Människor har under lång tid kunnat välja umgänge efter personkemi istället för geografiskt avstånd. De flesta av oss trivs alldeles utmärkt med att bara heja på våra grannar och på sin höjd småprata lite i hissen.
__________________
A house is not only a machine for living in
Mikael Andersson
200 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2009
@Johannes Åsberg, stor koncentration av människor på liten yta tenderar att skapa problem mellan människor.

Ta exemplen med Varför vill danskar,tyskar och holländare så gärna skaffa bostadshus i Göingebygden (gamla snapphaneområden i norra Skåne)?

Jo,för att de är mycket trångbodda i sina länder.

Allt fler holländare flyttar till Sverige eftersom de finner det lugn och vidder undan urban miljö som de ej längre kan finna i Holland och dess grannländer.

http://www.sveaskog.se/Press-och-nyheter/Nyheter/..

När det gäller grov kriminalitet, så hävdar du alltså att 85% av dödligt våld sker i relationer där offer och förövare är kända.

Dagens Köpenhamn har ett allt större problem med Bandekrig mellan rockere och invandrargäng som tyvärr orsakar dödligt våld för allmänheten som råkar komma i vägen för de som försöker omintetgöra varandra.

Enligt Sören Pind på Berlinske Tidende så finns det en huvudsaklig orsak till bandekriget:
http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2009/07/16/f..

Socialdemokraterna i Köpenhamns kommune har i vartfall sin lösning på Bandekriget i Köpenhamn:
http://www.berlingske.dk/article/20090313/danmark..

Medan Polisen i Köpenhamn anser att det är märkligt att personrån är så mycket vanligare i Malmö än de är i Köpenhamn:
http://sydsvenskan.se/varlden/article143275/Dansk..

Visst, har brottsutvecklingen ett direkt samband med ekonomisk situation.
Men grova brott är vanligare i urban miljö i dess anonymitet där den sociala kontrollen inte är så hög.

Bostadsområden med hög koncentration av människor på en liten yta skapar en än högre anonymitet än ett fåtal människor på samma yta.
Senast ändrad 18 juli 2009 14:21
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
Mikael Andersson skrev:

@Johannes Åsberg, stor koncentration av människor på liten yta tenderar att skapa problem mellan människor.

Jo, jag har förstått att du tycker det och som jag påpekat tidigare så har jag inte fått höra några bra argument som stödjer din tes. Problem uppstår som bekant också med liten koncentration av människor på stor yta. Det är därför Yimby finns. För att komma till rätta med sprawl och alla de problem som det innebär.

Mikael Andersson skrev:

Ta exemplen med Varför vill danskar,tyskar och holländare så gärna skaffa bostadshus i Göingebygden (gamla snapphaneområden i norra Skåne)?

Jo,för att de är mycket trångbodda i sina länder.

Allt fler holländare flyttar till Sverige eftersom de finner det lugn och vidder undan urban miljö som de ej längre kan finna i Holland och dess grannländer.


Ja, det är väl trevligt för dem. Och för glesbygden i Sverige som lider av avfolkning eftersom folk hellre vill bo i större städer med större utbud av jobb, nöjen och mänskliga kontakter.

Men om holländarna verkligen bara vill var ifred så borde väl Norrlands inland vara bättre än det relativt tättbefolkade Skåne?

Mikael Andersson skrev:

När det gäller grov kriminalitet, så hävdar du alltså att 85% av dödligt våld sker i relationer där offer och förövare är kända.


Nej, det är BRÅ som hävdar det. Följ länken.

Mikael Andersson skrev:

Dagens Köpenhamn har ett allt större problem med Bandekrig mellan rockere och invandrargäng som tyvärr orsakar dödligt våld för allmänheten som råkar komma i vägen för de som försöker omintetgöra varandra.

Enligt Sören Pind på Berlinske Tidende så finns det en huvudsaklig orsak till bandekriget:
http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2009/07/16/f..

Socialdemokraterna i Köpenhamns kommune har i vartfall sin lösning på Bandekriget i Köpenhamn:
http://www.berlingske.dk/article/20090313/danmark..

Medan Polisen i Köpenhamn anser att det är märkligt att personrån är så mycket vanligare i Malmö än de är i Köpenhamn:
http://sydsvenskan.se/varlden/article143275/Dansk..


Det spektakulära våld som du hänvisar till är trots allt marginella fenomen i det stora hela, men naturligtvis mer medialt intressant än det vanliga trista våldet. Jag tänker inte ge mig in på någon analys av vad som är orsaken till gängkrigen i Köpenhamn, det ligger som jag ser det en bit utanför Yimby Göteborgs område. Men om du tror att det beror på att Köpenhamn är för tättbefolkat så tror jag du har fel. Men har du något vetenskapligt belägg för kopplingen befolkningstäthet=kriminalitet så let me know.

Mikael Andersson skrev:

Visst, har brottsutvecklingen ett direkt samband med ekonomisk situation. Men grova brott är vanligare i urban miljö i dess anonymitet där den sociala kontrollen inte är så hög.

Bostadsområden med hög koncentration av människor på en liten yta skapar en än högre anonymitet än ett fåtal människor på samma yta.


Källa på det?
__________________
A house is not only a machine for living in
Mikael Andersson
200 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2009
@Johannes, i tråden om Gång- och cykelbron över Göta Älv, så har jag gång- efter gång citerat ur Fil.Dr.Johan Faskungers rapport på regeringens uppdrag där nu prop.2008/09:35 är på remiss för att sedan bli förslag till en lagändring där Stadsplanerare skall inkorporera Gång- och cykelvägar vid stadsplanering av våra städer för att främja Aktiv transport.

I samma rapport Den byggda miljöns påverkan på fysisk aktivitet - En kunskapssammanställning för regeringsuppdraget "Byggd miljö och fysisk aktivitet"
som är utgiven av Statens folkhälsoinstitut.

Sid:62 Trappor och trapphus - den ideala smygmotionen
"Dagens fokus på vardagsbaserad fysisk aktivitet har skapat ett intresse för trappor som en resurs i det hälsofrämjande folkhälsoarbetet, vilket bland annat har uppmärksammats i internationella rekommendationer för fysisk aktivitet, hälsa och välbefinnande[42].
Arbetsplatser, centrumgallerior, tåg- och busstationer samt andra offentliga byggnader är exempel på miljöer som är rika på trappor som ger ypperliga tillfällen att främja fysisk aktivitet.Människor kan använda dem utan att byta om till träningskläder eller engagera sig i större livsstilsförändringar.De här miljöerna har dessutom potential att nå en stor del av Sveriges befolkning varje dag.Forskning på området visar att sådana former av fysisk aktivitetkan leda till signifikanta hälsovinster.Forskning har visat att människor som regelbundet använder trappor har bättre hälsa än de som i stället väljer hissen eller rulltrappan.De har förbättrad kondition, styrka och viktnedgång, lägre kolesterolvärde och lägre risk för benskörhet[270-273]."

Höga bostadshus med trapphus och hissar främjar ej Aktiv transport, något som Fil.Dr.Johan Faskunger skriver om i sin rapport är att när valmöjligheten finns mellan att ta hiss eller trappor så väljer majoriteten av ta hissen framför trapporna.

Boverket bör rimligen enligt denna rapport initiera att Höga bostadshus främjar ej Aktiv transport och därför är något som ej bör främjas utifrån ett Folkhälsomål om god hälsa.
Senast ändrad 18 juli 2009 20:26
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
@ mikael: Jag förstår faktiskt inte varför du haka upp dig på det här att skyskrapor skulle leda till kriminalitet och blandmissbruk. Om du tycker det är bättre att folk bor utspridda i småhus i Göinge istället för att bo i städer finns det ju en massa andra argument du kan använda.

Det vanliga brukar vara:
- Luften är bättre i glesbygden.
- Det finns mer grönytor.
- Det är tyst. Dödstyst.
- Man får mer kvm för pengarna.
- Ingen insyn.
- Inga andra människor som stör.
- Gratis parkering.

Fast det är klart, det är ju bara argument som har någon bäring för folk som faktiskt värderar ovanstående högre än allt staden har att erbjuda. Och det är väl knappast de ensamvargarna som skulle flytta in i en skyskrapa i Frihamnen?

Så då kan vi väl helt enkelt låta de som vill bo i stan få göra det, och så kan de som vill bo i Göinge få göra det?
__________________
A house is not only a machine for living in

Senast ändrad 18 juli 2009 20:30
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
@ mikael: Jag skrev ovanstående innan jag såg din nya kommentar.

Kanon, nu har vi ett konkret och vetenskapligt underbyggt argument mot skyskrapor: Om hus innehåller hiss så får människor mindre motion=skyskrapor innehåller hiss=skyskrapor är dåligt.

Det är iofs ett argument mot alla hus över två våningar (som enligt lag måste ha hiss) men låt gå.
__________________
A house is not only a machine for living in
Mikael Andersson
200 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2009
@Johannes, ja vad jag invänder mot är konceptet "ett Manhattan på Frihamnen".

-Jag förstår inte alls det vurmande som finns för att göra Lilla London till en Legolandkopia av New York.

På den europeiska kontinenten är höga bostadshus snarare ett tecken fattigdom där de som bor i dessa höga bostadshus ej gör det av fri vilja utan för att de måste bo där.

Framtidens storstäder kommer att bli nästan lika tysta som det är i Göingebygden inte minst för att EU där invånarna i tätbefolkade länder som Holland,Tyskland,Storbrittanien,Danmark m.fl länder påverkar sina politiker att införa strängare restriktioner på bullerkällor.
Klimathotet kommer också att bidra till tystare städer när hela bilparken stegvis eliminerar förbränningsmotorer som drivkälla.
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
@ mikael: Men det är ju skillnad på höga bostadshus och höga bostadshus, precis som på låga bostadshus och låga bostadshus. Eller hur?

Och det där med buller låter ju bra. Då blir det ännu attraktivare att bo i staden. Och ironiskt nog får man mindre motion i glesbygden - eftersom man måste ta bilen överallt. Feast your eyes on this:


"Fetma hos barn"
- Artikel Läkartidningen

Prevalence and regional differences in overweig.. - Studie från Institutionen för fysiologi och farmakologi Karolinska Institutet


Barnfamiljers dagliga fritidsresor i bilsamhället
- Avhandling Institutet för bostads- och urbanforskning Uppsala Universitet
__________________
A house is not only a machine for living in

Senast ändrad 18 juli 2009 20:58
Mikael Andersson
200 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2009
@Johannes, just utifrån dina länkar så har också regeringen tänkt i att främja Aktiv transport i vardagen för att förbättra folkhälsan och minska förekomsten av övervikt och fetma då Aktiv transport hitintills ej har varit intressant hos Stadsplanerare och hos Vägverket (som hitintills endast varit intresserad av att bygga vägar för motorfordon).

Fil.Dr.Johan Faskungers rapport:
Den byggda miljön påverkan på fysisk aktivitet - En kunskapssammanställning för regeringsuppdraget "Byggd miljö och fysisk aktivitet" utgiven av Statens folkhälsoinstitut.

Är den skrift som nu ligger till grund i del av prop.2008/09:35 där Stadsplanerare skall inkorporera Gång- och cykelvägar i våra tätorter och i dess periferi.
Något som kommer att mynna ut i en lagändring för Stadsplanerare och väghållare som Vägverket
vilket kommer att "spilla över" även i planering av vägar och Gång- och cykelvägar även ute i landsorten på sikt.

Fast Fil.DR.Johan Faskungers rapport inbegriper tyvärr ej direktiv för att främja Aktiv transport även vid nybyggnation av bostadshus.

Det blir väl något som kommer på sikt där bostadshus högre än 5-6 våningar ej kan komma ifråga eftersom de motverkar Aktiv transport i trapphus.
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
@ mikael: Nu har jag iofs svårt att tänka mig att regeringen kommer att försöka förbjuda hus över 5 våningar. Ett samhälle där man förbjuder allt som inte anses optimalt nyttigt låter som en bisarr dystopi.

Men låt säga att den bisarra dystopin blir verklighet. Då borde det väl vara bättre att bara bygga jättehöga hus och sedan bara ge funktionshindrade nyckel till hissen. Man får ju betydligt mer Aktiv transport om man går 50 våningar i trappor än löjliga 5.
__________________
A house is not only a machine for living in

Senast ändrad 18 juli 2009 21:29
Mikael Andersson
200 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2009
@Johannes, dystopier var det ja'.

Hur troligt är det att folk väljer att gå i trapphuset (om det finns ett sådant vilket det t.ex ej finns i Turning torso i Malmö) i ett 50-våningshus?

Om folk har att välja mellan hiss/hissar och trapphus så väljer majoriteten hissen framför trapporna så är det oftast även i offentliga fastigheter.

Göteborg har inget behov av att bygga höga bostadshus med å tanke på all den mark som faktiskt finns att förtäta i centrala delar av Göteborg.
Såvida man nu inte planerar att bygga en mångmiljonstad över några få decennier
fast då är risken stor att vi åter får en massa tomma lägenheter och sådant tycker inte fastighetsägare om oavsett om de tillhör Allmännyttan eller är privata.
A B
30 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: December 2008
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
Intressant!

Tips: Om ni klickar på bildsymbolen så kan ni direktlänka bilder i era kommentarer (jag fixade det härovanför)...
__________________
A house is not only a machine for living in

Senast ändrad 27 september 2009 17:50
Profilbild
Daniel Augustsson
94 Inlägg
Ort: Göteborg (Norra Älvstranden), Gick med: Juni 2009
Richard Mollberg skrev:

Melbourne Docklands är inte helt olikt frihamnen.

Så har ser det ut i dag:

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.Framtida planer:

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.

Synd att detta aldrig skulle hända i Sverige, mindre troligt Göteborg.

Det är verkligen åt detta hållet jag skulle vilja ha frihamnen, mycket grönt med med byggelse som inte blir för tät eller gles. Detta kan aldrig ske i Göteborg för att vi är 1. för snåla, och kommunen skulle aldrig lägga ner pengar på att fylla igen dockor om det inte finns ekonomisk vinning. 2. Alla våra rättprocesser och överklagandet sätter käpp i hjulen. 3. mentaliteten ligger på 10 våningar och vidgade vyer är det ju inte och tänka på.
Sida 6 av 28

 > Städer
 > Lundby
Frihamnen, Göteborgs Manhattan?

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6734 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

ufu82646
14 Oktober 04:12 av Ufu82646 Ufu82646
independent escorts
13 Oktober 09:29 av Worldescortshub Worldescortshub
Göteborgsregionens folkmängd
10 Oktober 21:04 av Matthias H.
Spamanvändare?
4 Oktober 23:00 av Tore Kullgren