Utskrift från gbg.yimby.se
....

 > Allmänt

Projekt i Göteborgs skärgård

Profilbild
Olof Antonson
463 Inlägg
Ort: Göteborg (Kålltorp), Gick med: Maj 2009
Som inbiten öbo i exil, så tycker jag det tarvas en tråd för aktuella byggnadsprojekt ute på öarna.
Profilbild
Olof Antonson
463 Inlägg
Ort: Göteborg (Kålltorp), Gick med: Maj 2009
Helhetsgrepp (!) på Hälsö

Det verkar som att Öckerö Kommun (för en gångs skull) ser till helheten när områdena kring de små hamnarna och varvsområdena på Hälsö kompletteras med bostäder och service med mera. Jag tycker det ser mycket bra ut, och jag gillar att de uttryckligen pratar om funktionsblandning, förtätning och sjöbodar i samma text.

Länk till projektet från kommunens hemsida

Projektet i PDF-form

Man har till och med anlitat arkitekter denna gången. Vanligen brukar det kommunala bostadsbolaget - ÖBO - få uppdragen på totalentreprenad. Dessa brukar resultera i lägenheter med minsta möjliga komfort till högsta möjliga pris - och ett allmänt taffligt utseende. Att man tagit in utomstående konsulter bådar gott, och minskar dramatiskt chanserna för att vi får ett nytt lägenhetsområde av typ "Skilsmässodalen" på Öckerö.
Senast ändrad 18 augusti 2010 18:36
Profilbild
Olof Antonson
463 Inlägg
Ort: Göteborg (Kålltorp), Gick med: Maj 2009

Samråd om eventuellt Spa/konferensanläggning på Öckerö:
http://www.ockero.se/nyheter/gemensammanyheter/sa..

Hoppas verkligen inte att fortet/bunkern från kriget, som ligger nere vid vattnet, behöver stryka med. Har skrivet mail till dem om det.
Senast ändrad 30 augusti 2010 21:28
Jesper Hallén
348 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2012
Håller med om att bunkern måste bevaras. Man har skövlat alldeles för många gamla bunkrar i Göteborg med omnejd. Det är synd historien då går förlorad.
Profilbild
Olof Antonson
463 Inlägg
Ort: Göteborg (Kålltorp), Gick med: Maj 2009
Förhoppningsvis ligger den inte i själva planområdet, för det är ju inte projektet i sig jag vänder mig mot. Miljön blir väldigt intressant med något så väl kamouflerat, som man inte kan urskilja först, eller kanske aldrig ens upptäcker om man inte stannar upp ett slag. Det var väl själva poängen att den inte skulle synas, utan smälta samman med klipporna.
Profilbild
Olof Antonson
463 Inlägg
Ort: Göteborg (Kålltorp), Gick med: Maj 2009
Öckerö Kommun ger varje år ett byggnadsvårdspris, och i år gick det till den lite mer exklusiva heminredningsaffären Hvita Villans nya lokal. Byggnaden har tidigare bland annat hyst ett postkontor, och såg helt oansenligt ut (eternitplattor osv). Det ser bra mycket exklusivare ut nu, och det påminner om hur skärgårdshusen såg ut förr innan de flesta satte upp tilläggsisolering på fasaderna. Tur att det finns folk med pengar, som vill satsa, och samtidigt inte är helt ute och cyklar beträffande smak.

http://www.ockero.se/nyheter/gemensammanyheter/by..
Senast ändrad 29 december 2010 01:03

 > Allmänt
Projekt i Göteborgs skärgård

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6732 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter