Utskrift från gbg.yimby.se
....

 > Städer

Flytta miljonpogramshus?

Profilbild
Erik Funck
308 Inlägg
Ort: Göteborg (Majorna), Gick med: April 2012
Jag såg på serien "Hammarkullen" för ett tag sen, där håller de på att montera ner ett hus för att skicka till kaliningrad. Det fick mig att tänka på om det hade gått och kanske varit långsiktigt ekonomiskt att flytta miljonprograms-"modul"-hus från ytterområdena till centrala stan.
Det bor 50 000 i sdn Angered, 46 000 i sdn Östra göteborg, sdn Västra Hisingen 52 000, 10 000 i Kärra osv. Kanske skulle man kunna få till en ganska hygglig täthet i centrum och mellan centrum och grannstadsdelar, samtidigt som man aktivt minskade antalet bostäder i områden som kanske aldrig kan nå upp till nog täthet för att hålla god service eller närhet till jobb etc. Sen kanske det inte är billigare än att bara bygga nytt på en gång, eller ens önskvärt. Men se det som en tankelek Någon med åsikt?

 > Städer
Flytta miljonpogramshus?

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6732 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Göteborgsregionens folkmängd
1 Augusti 08:24 av Matthias H.
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Att gräva upp Västra och Östra Hamnkanalerna?
2 September 2021 13:18 av Michael Dundee
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan