Utskrift från gbg.yimby.se
....

 > Allmänt

Namnunderskrifter

Anders LP
426 Inlägg
, Gick med: Mars 2008
Att samla in namn via nätet, vilket YIMBY tidigare gjort, tas nog inte på lika stort allvar som riktiga namnunderskrifter. Detssutom kan man säkert få många fler på stan. Varför inte gå runt IRL och samla riktiga namnunderskrifter mot områden som anläggs med usel stadsplanering eller för diverse bra projekt som mött på lite lokalt motstånd?
Martin Ek
302 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: April 2008
Skulle själv vara villig att samla in namnteckningar. Tycker att det låter som ett jättebra förslag att göra det irl. Kanske får mer genomslag ifall man hittar massa personer från just det stället där man vill bygga...
Profilbild
Leonardo Frithunanthz
411 Inlägg
, Gick med: Oktober 2007
Jag har föreslagit något liknande för ett tag sedan, inte att ersätta internetnamnunderskrifter med handskrivna sådana, nej, men att gå ut aktivt och göra det bland människor på gatorna. Problemet är tidsbristen. Många här har inte så mycket tid, det här gäller speciellt på vardagar. Man kanske borde göra en lista på riktigt angelägna projekt där man måste ta med namnunderskrifter. På listan så kan man sätta upp de som kan ställa upp för att gå runt och samla in namnunderskrifter.
Tja, jag vet inte. Jag spånar bara.
Martin Ek
302 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: April 2008
Tycker att det som står ovan låter bra. Huvudsaken är att vi börjar någonstans.
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Det skulle vara en intressant grej att testa. Det vore dessutom en ganska så ovanlig och oväntad vinkel för många. "Bygg det här huset" är ju inget som det brukar skrivas namnlistor om.
För att det skall fungera krävs det nog dock att det är något projekt som engagerar, och som är hotat. Jag ser inte riktigt att något sådant ligger i pipen just nu? Någon som har förslag?
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/
Martin Ek
302 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: April 2008
"Bygg tätare i Norra Station" kanske?

Fast det kanske är för "luddigt" eller vad man ska säga...
Anders LP
426 Inlägg
, Gick med: Mars 2008
Det kan ju vara passande vid sådanna tillfällen som man förlorar miljardbelopp på norra länken för att man inte får gräva i Nationalstadsparken. Ju självklarare, desto bättre.

Namnunderskrifter för att förändra byråkratiska regelverk skulle nog också kunna gå ganska bra. Yimby måste lobba mer aktivt med riksdagsledamöter och listorna kan vara ett sätt.
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007

Att samla underskrifter för vägbyggen är nog ingen bra idé (meningarna om både Norra Länken och t.ex. förbifarten torde vara delade inom Yimby, själv är jag exempelvis för Norra Länken men mot förbifarten). Problemet är då att i frågan om Norra Länken så kan det som var tänkt som en protest mot det för starka skyddet av nationalstadsparken slå tillbaka och vi blir beskyllda för att vara en "väglobby" osv. Bör vara sådana projekt som vi otvetydigt kan säga att en kraftig majoritet av nätverket är för. Mer stad och skyskrapor vid Norra Station, jag det hade varit bra, men då borde vi ha gjort det direkt efter att vi presenterade förslaget och fick mediauppmärksamhet, för att få så god effekt som möjligt.
Närmaste stora yttrande som ligger i pipen är RUFS 2010 (där Yimby dessutom är officiell remissinstans), kanske kan man göra något där? Det finns ganska stora brister med planen som den ser ut just nu, iaf det som vi som jobbar i gruppen hunnit sätta oss in i hittills. Vill någon vara med i RUFS 2010-gruppen så hojta till förresten, det är mycket att läsa o skriva så det finns behov av folk.
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/

Senast ändrad 31 juli 2008 11:02
Anders LP
426 Inlägg
, Gick med: Mars 2008
Jo, det är i och för sig sant. Men det blir ju å andra sidan väldigt lätt att bemöta. Sedan kan det få en positiv effekt för mer bilgillande yimbyiter som tror att YIMBY hatar alla vägprojekt.

Men vad säges om att sänka parkeringsnormer? Att protestera mot utbyggnad av radhus eller villaområden? Mot planer där stora funktionslösa gräsmattor ska anläggas? Eller kanske för upphävande av meningslösa K eller Q märkningar? Det finns massor, men det kanske är bäst att fokusera sig på en, eller ett par kampanjer i taget.
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Jo. En kampanj åt gången bör det vara. Jag tror också mer på positiva namnunderskrifter än protesterande sådana.
Alltså att vi stöder ett förslag eller en idé, snarare än att vi motsätter oss en. Det ger en positivare bild och dessutom ett större genomslag.

Vadå, någon som kämpar FÖR någonting? ...
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/
Profilbild
Mats Åhrman
290 Inlägg
Ort: Solna, Gick med: Mars 2008
håller med till 100% det är ju lite det eviga klagandet vi vill bli av med
__________________
http://www.gosatta.org

 > Allmänt
Namnunderskrifter

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6732 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Göteborgsregionens folkmängd
1 Augusti 08:24 av Matthias H.
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Att gräva upp Västra och Östra Hamnkanalerna?
2 September 2021 13:18 av Michael Dundee
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan