Utskrift från gbg.yimby.se
....

Träffa byggarna på Boplats

Hundratals nya bostäder i Väster – träffa byggarna på Boplats Göteborg

Vill du veta mer om äganderätterna på Äppelträdgården, hyresrätterna på Riksdalersgatan eller bostadsrätterna vid Frölunda Torg på Slottsberget?
Den 11 maj samlas sju stora aktörer på Boplats Göteborg för att visa upp sina pågående projekt i väster. Totalt handlar det om hundratals bostäder - såväl hyresrätter, bostadsrätter som villor.

- Intresset för nyproduktion är alltid stort. Därför känns det särskilt spännande att ta ett samlat grepp kring ett så expansivt område som västra Göteborg, säger Maria Yhlen Jordan, projektledare för temadagen på Boplats Göteborg.

Träff på Boplats
Nyproducenterna som nu ställer sig under samma tak på Boplats Göteborg är Egnhemsbolaget, FO Peterson, NCC, Riksbyggen, PEAB, Veidekke och Familjebostäder i Göteborg. De har med sig modeller och presentationsmaterial över sina pågående byggprojekt och du har chansen att ställa dina frågor direkt på plats.

När: 11 Maj, kl. 14 – 19
Var: Boplats Göteborg, Rosenlundsplatsen 1 (Ingen föranmälan krävs)


Vill du veta mer, kontakta Maria Yhlen Jordan, projektledare för tema Väster: 031 100 255  alt.  maria.yhlen.jordan@boplats.se

Datum och tid: 11 Maj 2010 14:00 - 19:00
Plats: Boplats
Ort: Göteborg
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6732 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Göteborgsregionens folkmängd
10 November 13:47 av Matthias H.
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Att gräva upp Västra och Östra Hamnkanalerna?
2 September 2021 13:18 av Michael Dundee